„Bus sulyginta su žeme“. Kaip įvykiai Avdijivkoje vystysis per ateinančias 2 savaites  ()

Vladimiras Putinas savo žinute federalinei asamblėjai nori pranešti apie „pergales“, todėl Avdijivkos rajone laukiamas rimtas spaudimas iš Rusijos ginkluotųjų pajėgų pėstininkų dalinių, kurie dalyvaus gatvės mūšiuose, mano Oleksandras Kovalenko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos vadovybė gavo dar vieną terminą pasiekti reikšmingų pergalių kovos zonoje Ukrainoje. Tam skirta dvi savaitės, o pagrindinės kryptys yra Avdjiivka ir Chersono regiono kairiojo kranto „valymas“. Apie tai rašo projekto „Informacinis pasipriešinimas“ karo-politikos stebėtojas Oleksandras Kovalenko.

Pasak eksperto, Putinas asmeniškai nubrėžė ribas, kaip pasiekti vadinamosios „SVO“ Ukrainoje tikslus dar prieš prasidedant rinkimams Rusijoje ir nori pranešti apie „pergales“ per pranešimą federalinei asamblėjai.

„Šiuo atžvilgiu tikimasi, kad Avdijivką rimtai spaus pėstininkai šiauriniame ir šiaurės rytų sektoriuose. Visos pastangos bus sutelktos miesto mūšiuose. Siekiant padidinti spaudimą, taktinė aviacija sutelks dėmesį į Avdijivkos kryptį, nušluos viską, ką galima panaudoti gynybai mieste. Tai yra per artimiausias dvi savaites Avdijivka bus sulyginta su žeme. Tuo pačiu bus išsaugotas ir mechanizuotas komponentas. Daugiau nematysime puolimų su technika 2023 metų spalio-lapkričio mėnesio lygiu“, – mano ekspertas.

Kalbant apie kairįjį krantą, jo nuomone, Rusijos vadovybė ketina taktinės aviacijos panaudojimą priartinti iki gruodžio mėnesio incidento su Su-34 lygio. Be to, „Dnipro“ karių grupė ten yra sukaupusi gana dideles pajėgas, kurios vardan tikslo gali paaukoti 10–20 proc. karių, bet veržtis link Ukrainos placdarmo.

Oleksandras Kovalenko Kupjanską ir Časiv Jarą vadina antraeiliais uždaviniais Rusijos Federacijos ginkluotosioms pajėgoms prieš rinkimus Rusijoje. Šios „pergalės“ buvo nukeltos į antrąjį 2024 m. pusmetį.

 

Anot eksperto, okupantai po Avdijivkos okupacijos padarys atsigavimo pertrauką, o dalis karių iš „Centro“ karių grupės grįš į Lymano-Kupjansko ašį, bet ne Lymano kryptimi, o sustiprinti „Vakarų“ būrį Kupjansko kryptimi.

„Časiv Jaro rajone Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos sutelks dėmesį į palankių sąlygų puolimui sudarymą, kurioms esant mobilizacijos sąskaita bus formuojami nauji vienetai“, – rašo Kovalenko.

Jis taip pat pridūrė, kad Ukrainos gynybos pajėgos ruošiasi tokiam vystymuisi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(5)
(-2)

Komentarai ()