[ŽT] Netikėta. Rusijos kariai fronte naudoja „Starlink“. Iš kur juos gavo  ()

Pasak Ukrainos kariškių, Rusijos Federacijos atstovams pavyko apeiti sankcijas ir gauti prieigą prie palydovinio interneto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu socialiniuose tinkluose pasigirdo pranešimų, kad rusai okupuotose teritorijose turi prieigą prie „Starlink“ sistemos, o norint apeiti sankcijas terminalai tiekiami iš Dubajaus (JAE).

Be to, Rusijos Federacija taip pat bandė atimti Ukrainos prieigą prie palydovinio interneto. Nuo plataus masto invazijos pradžios buvo naudojamos priemonės palydovų signalams ir ryšiams su komerciniais palydovais trikdyti.

Šis metodas buvo taikomas valdomoms bomboms ir dronams, todėl Ukrainos operatoriai buvo priversti veikti arčiau savo fronto taikinių. Tačiau pranešama, kad tokia taktika apskritai ir apskritai nebuvo sėkminga.

„Rusija, žinoma, norėtų rasti būdą, kaip užblokuoti Ukrainos prieigą prie „Starlink“. Tačiau tai lengviau pasakyti nei padaryti – dėl palydovų žvaigždynų architektūros“, – sakė Brianas Weedenas, Saugaus pasaulio fondo vadovas.

 

Kalbant apie elektroninį karą, „Starlink“ signalus trukdyti daug sunkiau, todėl Rusijos įsilaužėliai iki šiol negalėjo įsilaužti į sistemą, aiškino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(20)
(35)

Komentarai ()