Rusijos oro gynybos sistemos Artimuosiuose Rytuose. Dar viena šalis pirks „Pancir-S1“  ()

Rusijos ginklai vis dar paklausūs...


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po JAE ir Omano Rusijos ginklo savininke gali tapti Saudo Arabija. Šalies ginkluotosios pajėgos jau turi tokią oro gynybos įrangą kaip MIM-23B „I-Hawk“, M902 „Patriot PAC-3“ ir kt.

Saudo Arabija nusprendė savo oro pajėgoms iš Rusijos Federacijos įsigyti trumpojo nuotolio priešlėktuvinių raketų sistemas „Pancir-S1“. Šis įvykis rodo, kad Rijadas vis labiau perka naujas oro gynybos sistemas, nors tradiciškai daugiausiai pirko iš JAV ir Prancūzijos. Tai pranešė „Army Recognition“, remdamasi anoniminiais šaltiniais.

Publikacijos autoriai pažymi, kad dėl susitarimo Saudo Arabija tapo trečiąja šalimi Persijos įlankoje, įsigijusia iš rusų sistemą „Pancir-S1“. Prieš tai šias sistemas pirko Jungtiniai Arabų Emyratai ir Omanas.

Tuo pačiu metu susitarimas susidūrė su finansinėmis kliūtimis dėl Rusijos bankų pašalinimo iš tarptautinės SWIFT sistemos, o tai buvo sankcijų, įvestų reaguojant į Rusijos Federacijos veiksmus Ukrainoje, pasekmė.

Kalbant apie tiekimo apimtį, taip pat kompleksų skaičių, informacija apie tai neatskleidžiama. Tik žinoma, kad vieno Rusijos „Pancir-S1komplekso kaina siekia 15 milijonų dolerių, o tai pabrėžia jų vaidmenį Rusijos ginkluotosiose pajėgose saugant gyvybiškai svarbius infrastruktūros objektus.

 

Apie tokio Maskvos ir Rijado susitarimo galimybę užsiminė ir „Rosoboronexport“ generalinis direktorius Oleksandras Michejevas „Pasaulio gynybos parodoje 2024“, vykusioje Saudo Arabijoje. Jis pažymėjo, kad kai kurios Artimųjų Rytų šalys gali apsvarstyti galimybę savo teritorijoje lokalizuoti oro gynybos sistemos „Pancir“ gamybą.

Saudo Arabijos sprendimas integruoti „Pancir-S1“ į savo karinį potencialą atspindi dabartinę karalystės karinę paradigmą. Didelį dėmesį oro gynybai skiriančios šalies ginkluotosios pajėgos siekia išlaikyti teritorinį vientisumą ir vidaus saugumą, taip pat skatinti regiono stabilumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(20)
(-13)

Komentarai ()