Ukrainietiškų produktų tranzito nebus. Lenkija blokuoja kritinį geležinkelį, kas vyksta?  ()

Nuo vasario 9 d. Lenkijos ūkininkai neleis iškrauti žemės ūkio produktų iš Ukrainos Hrubešuvo - Volodymyro-Volynskio kontrolės punkte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Valstybinė muitinės tarnyba per „Telegram“.

„Lenkijos pusės duomenimis, vietos ūkininkai pranešė apie ketinimą nuo šiandien, vasario 9 d., užkirsti kelią Ukrainos žemės ūkio produkcijos perkrovimui iš geležinkelio į kelių transportą ir jos perkrovimui į terminalus Hrubešuvo - Volodymyro-Volynskio kontrolės punkte (Izov stotis)“, - sakoma pranešime.

Taip pat pranešama, kad kitų kategorijų kroviniai bus vežami be apribojimų.

Anksčiau buvo pranešta, kad 2024 m. sausio 6 d. Lenkijos vyriausybė pasirašė susitarimą su ūkininkais, kurie prisijungė prie vežėjų, kad būtų nutraukta sienos su Ukraina blokada.

2024 m. sausio 8 d. buvo atblokuotas Medykos-Šešynio sienos perėjimo punktas.

2024 m. vasario 2 d. lenkai paskelbė, kad „neteko kantrybės“ ir vasario 9 d. pradės visuotinį streiką, blokuodami sieną su Ukraina.

Vasario 7 d. tapo žinoma, kad vasario 9 d. nuo 11.00 val. dėl Lenkijos ūkininkų streiko bus blokuojamas Jagodynės-Dorohusko kontrolės punktas.

 

2024 m. vasario 8 d. tapo žinoma, kad Lenkijos ūkininkai vasario 12 d., pirmadienį, blokuos kitą kontrolės punktą - Zosyn-Ustyluh. Be to, tikimasi, kad vasario 12 d., maždaug nuo 10.00 val. ryto Kijevo laiku, Uhryniovo-Dolhobyčivo kontrolės punkte sulėtės sunkvežimių pravažiavimas (maždaug 3-4 sunkvežimiai per valandą). Autobusams ir asmeninėms transporto priemonėms bus leidžiama važiuoti kaip įprastai. Keliuose kontrolės punktuose gali būti eismo apribojimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: