[ŽT] Tarnavskis: Rusija masiškai naudoja cheminius ginklus  ()

Rusai pradėjo dažniau naudoti cheminius ginklus Tavrijos sektoriuje. Visų pirma bepiločiai lėktuvai numetė šešis šaudmenis su chlorpikrinu - ašarinių dujų ir dusinimo chemine medžiaga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai penktadienį, vasario 9 d., pranešė Tavrijos operatyvinės ir strateginės karių grupės vadas brigados generolas Oleksandras Tarnavskis.

Pasak jo, tikriausiai buvo panaudotos granatos „K-51“.

Per savaitę užfiksuota apie dešimt bandymų atakuoti nuodingomis medžiagomis, tačiau Ukrainos kariai ir toliau laikosi savo pozicijų.

Tarnavskis pažymėjo, kad per Tavrijos sektoriuje bendri Rusijos nuostoliai siekė 417 rusų okupantų ir 35 vienetus ginklų bei karinės technikos (neskaitant bepiločių orlaivių).

Sunaikinta 12 šarvuotų kovos mašinų, 11 artilerijos sistemų, aštuoni automobiliai ir trys specialiosios technikos vienetai.

Be to, gynybos pajėgos sunaikino du priešo amunicijos sandėlius.

Per dieną neutralizuoti arba sunaikinti 224 įvairių tipų bepiločiai orlaiviai.

Tarnavskis sakė, kad rusai taip pat gerokai suaktyvino kamikadzių dronų naudojimą - per parą užfiksuota 114 smūgių. Tai didžiausias skaičius nuo vasario pradžios.

Anksčiau buvo pranešta, kad Rusijos kariuomenė prieš Ukrainą dažniau naudojo cheminį ginklą, o gruodžio mėnesį pirmą kartą užfiksuotas granatos „RG-VO“, kurios sudėtyje yra Ženevos protokolu uždraustos medžiagos chloroacetofenono, panaudojimas.

 

Jei tokia granata pataiko į patalpą ar žeminę, ten esantiems žmonėms nužudyti užtenka penkių minučių.

Liepos mėnesį Cheminio ginklo uždraudimo organizacija (OPCW) paskelbė, kad buvo sunaikinta paskutinė amunicija iš visų Cheminio ginklo uždraudimo konvencijos šalių deklaruotų atsargų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(2)
(9)
(-7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: