Itin slaptas. Revoliucinis XQ-67A. Atskleistos kai kurios detalės (Foto, Video)  ()

XQ-67A yra reaktyvinis slaptas dronas. Inžinieriai teigia, kad jis galės pakeisti kovinių dronų sritį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„General Atomics“ neseniai atskleidė kai kurias naujojo XQ-67A drono, sukurto specialiai JAV oro pajėgoms, charakteristikas, praneša „Interesting Engineering“.

XQ-67A yra reaktyvinis slaptas dronas. Inžinieriai teigia, kad jis galės pakeisti kovinių nepilotuojamų orlaivių sritį. Netrukus prasidės jo bandymai su kariniais lėktuvais.

Žiniasklaidos teigimu, bepilotis orlaivis XQ-67A buvo sukurtas kaip „slaptos programos, vadinamos OBSS (Off-Board Sensing Station, OBSS) dalis, kurios tikslas – sukurti droną su sudėtingu jutiklių rinkiniu, galinčiu skristi prieš pilotuojamus naikintuvus ir perduoti vertingą informaciją apie oro pajėgų vietą ir priešo galimybes.

Naujovės pagrindas buvo bepilotis orlaivis „Gambit“, kurį „General Atomics“ sukūrė JAV oro pajėgoms, vykdydama iniciatyvą „Collaborative Combat Aircraft“ (CCA). Tai dronai, dirbantys su kariniais orlaiviais poromis, ir atliekantys žvalgų, ugnies palaikymo, masalo vaidmenį.

 

„FlightGlobal“ teigimu, XQ-67A bus valdomas nuotoliniu būdu, kitaip nei kiti dronai, skirti autonominiam ar pusiau autonominiam darbui. Drono dydis, forma ir skrydžio charakteristikos nežinomos, tačiau atrodo, kad jis buvo sukurtas naudojant slaptą technologiją ir turi „mišrią sparno korpuso“ konfigūraciją (tai reiškia sklandų perėjimą tarp sparno ir fiuzeliažo be griežtų skiriamųjų linijų) ir V formos uodegą.

 

XQ-67A nėra vienintelis dronas, su kuriuo JAV oro pajėgos eksperimentuoja. Kariuomenė taip pat išbando „Kratos Defense and Security Solutions“ sukurtą reaktyvinį droną XQ-58A „Valkyrie“, galintį skristi viršgarsiniu greičiu ir gabenti įvairius ginklus bei krovinius. Oro pajėgos taip pat domisi MQ-28 „Ghost Bat“ – slaptu dronu, kurį „Boeing“ sukūrė Australijos gynybos pajėgoms, kurio nuotolis yra daugiau nei 3 218 km ir kuris gali gabenti iki 1 995 kg amunicijos.

Oro pajėgos tikisi, kad šie dronai bus verta parama koviniams orlaiviams, galėsiantys pakeisti senstančius naikintuvus ir padėti atremti potencialių priešų, tokių kaip Kinija ir Rusija, pranašumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)

Komentarai ()