Netikėta. Kur pastebėtas Su-34. Skelbiami vaizdai, kas liko iš lėktuvo (Video)  ()

Remiantis viena iš versijų, į Rusijos bombonešį galėjo pataikyti Ukrainos oro gynybos sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė filmuota medžiaga, kurioje automobilio vairuotojas Rusijoje nufilmavo išardytą fronto bombonešį Su-34, vežamą sunkvežimiu. Lėktuvas, matyt, buvo apgadintas ir buvo gabenamas remontuoti. „Defence 24“ apžvalgininkai pakomentavo vaizdo įrašą, įvertindami rusiško lėktuvo apgadinimo laipsnį.

Visų pirma, buvo pastebėta, kad lėktuvas buvo nudažytas tipišku mėlynai žaliu kamufliažu. Ant priekabos buvo pats fiuzeliažas be sparnų ir stabilizatorių, trūko ir nosies dalies su radijo kupolu. Lėktuve buvo kruopščiai nudažyti arba užklijuoti ženklai, kurie galėjo rodyti, kuriam daliniui jis priklauso. Šiuo atžvilgiu, rašo ekspertai, sunku nustatyti, kodėl lėktuvas buvo vežamas remontuoti.

 

„Viena iš versijų, kad Su-34 tiesiog susidėvėjo dėl intensyvaus naudojimo“, – siūlė lenkų apžvalgininkai.

Šią versiją patvirtina Rusijos lėktuvų naudojimo intensyvumas karo zonoje Ukrainoje. Ir nors Rusijos armija stengiasi saugoti savo orlaivius, pakilimai, nusileidimai ir ore praleistos valandos savaime lemia orlaivio ir jame sumontuotų komponentų susidėvėjimą.

Antroji versija – lėktuvas buvo apgadintas kovinės misijos metu. Paprasčiau tariant, lėktuvas galėjo būti apšaudytas iš Ukrainos oro gynybos sistemų. Ši versija atrodo labiau tikėtina, nes atidžiau pažvelgus fiuzeliaže matomi pėdsakai, tikriausiai padaryti oro gynybos sistemos.

 

Be to, šis Su-34 galėjo būti oro bazėje Morozivske, kurią Ukrainos pajėgos atakavo gruodžio 20 d. Ukrainos šaltinių teigimu, du Su-34 turėjo būti visiškai sunaikinti, o apgadinta iki 10, tačiau kol kas šios informacijos patvirtinimo nėra.

„Gali būti, kad užfiksuotas bombonešis yra vienas iš šių lėktuvų“, – apibendrino „Defense 24“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(1)
(31)

Komentarai ()