Didžiausias rusų košmaras yra patys rusai. Išvogti net sprogmenys iš minų (Video)  ()

Rusijos korupcija padeda ukrainiečiams fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vieni didžiausių „Ukrainos sąjungininkų“ Rusijoje yra ten esančių ginklų gamyklų darbininkai, grobstantys vertingų komponentų produkciją. Jau buvo tuščiaviduriai tankų dinaminės apsaugos elementai ir skeveldriniai sviediniai, o dabar pasirodė teoriškai labai pavojingos gynybinės minos MON-50.

Internete pasirodė filmuota medžiaga, kurioje užfiksuota, kaip rusų karys kirviu sudaužo per lengvą kryptinę gynybinę MON-50 miną, kurioje nebuvo sprogstamojo įdėklo. Suskaldytame korpuse, be plieninių rutuliukų ar strypelių, nebuvo nei sprogmens, nei sprogdiklio, kurie greičiausiai buvo pavogti gamybos etape, praneša „Wirtualna Polska“.

Tai jau ne pirmas atvejis, kai Rusijos darbininkai pavagia sprogmenis, kurie juodojoje rinkoje yra labai vertingi.

 

Rusiškos MON-50 minos yra kryptinės minos, kurių smogiamoji galia siekia iki 50 metrų, ir kurios yra labai panašios į JAV „M18A1 Claymore“. Tai yra kryptinės minos, sumontuotos ant sulankstomo stovo, kurios susprogdintos sukuria tiesioginę „šrapnelių sieną“, nušluojančią viską, kas pasitaiko jos kelyje.

Tai labai veiksmingas sprendimas, skirtas siauriems praėjimams ginti, galintis nukauti net visą būrį. MON-50 mina sveria maždaug 2 kg, iš kurių 712 g sudaro RDX sprogstamoji medžiaga, o likusią užtaiso dalį – 540 plieninių rutuliukų arba 485 strypeliai polimeriniame korpuse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(3)
(32)

Komentarai ()