„50 000 kareivių. Ruošiami maršrutai. Situacija gali pasikeisti per valandą“  ()

Situacija fronto linijoje Avdijivkoje keičiasi labai greitai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų „Tavria“ operatyvinės-strateginės karių grupės atstovas Dmytro Lichovij socialiniame tinkle „Facebook“ papasakojo, kokių veiksmų imasi Ukrainos vadovybė, siekdama užkirsti kelią apsupimui Avdijivkoje.

Priešas turi galimybę nutraukti pagrindinę Ukrainos ginkluotųjų pajėgų logistikos arteriją Avdijivkoje. Šiuo atžvilgiu jau imtasi priemonių, ruošiami alternatyvūs logistikos maršrutai, nes „situacija gali pasikeisti per valandą“.

Jis pabrėžė, kad situacija fronto linijoje Avdijivkoje keičiasi labai greitai, Ukrainos vadovybė reaguoja į šiuos pokyčius, taip pat galvoja ir apie alternatyvius tiekimo kelius. Jis pažymėjo, kad rajone tęsiasi gatvių mūšiai, tačiau padėtis tebėra kontroliuojama.

 

Grupės „Tavria“ atstovas taip pat pranešė, kad Avdijivkos kryptimi yra sutelkta apie 50 000 Rusijos kariškių. Anot jo, Ukrainos vadovybei svarbu išsaugoti kovotojų gyvybes, tad prireikus jie bus evakuoti į kitas pozicijas tolimesnėms kovinėms operacijoms.

Lichovij pridūrė, kad, norint užtikrinti karių saugumą ir išlaisvinti prarastą teritoriją, reikia lankstumo ir manevringumo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(170)
(8)
(162)

Komentarai ()

Susijusios žymos: