„Prasiveržti neįmanoma. Nuostoliai bus milžiniški.“ Blokuojamas puolimas. Ką padarė armija  (3)

Kovalenko paaiškino, kokią problemą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms kelia rusų „kinų siena“ Donbase.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-16 „Prasiveržti neįmanoma. Nuostoliai bus milžiniški.“ Blokuojamas puolimas. Ką padarė armija  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Donbase rusų pastatytas 30 kilometrų ilgio „traukinys – caras“ yra didelė problema Ukrainos kariuomenei, pareiškė karo ekspertas Oleksandras Kovalenko.

Okupuotoje Donecko dalyje rusai sumontavo 30 kilometrų ilgio „traukinį – carą“, kuriame yra daugiau kaip 2 000 vagonų. Kaip paaiškino „Informacinio pasipriešinimo“ grupės karo ir politikos apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko, tai ne įprasta gynybos linija, o savotiška „kinų siena“, kurią Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms bus beveik neįmanoma pralaužti. 

Pirmiausia traukinį reikia sunaikinti artilerija, o sunaikinti tokią siaurą užtvarą – ilgas ir sudėtingas procesas. Tada inžineriniai daliniai turės atlaisvinti kelią Ukrainos pajėgų technikai ir personalui pravažiuoti. Pagrindinė problema ta, kad inžineriniai darbai vyks nuolat apšaudant priešui.

 

„Tai padaryti bus labai sunku, – sakė Kovalenko. – Tačiau net jei tai pavyks, kartu su dideliais technikos ir personalo nuostoliais, tolesnis etapas (didelio skaičiaus pajėgų ir priemonių prasiveržimas siaura kryptimi) pareikalaus naujų didžiulių nuostolių.“

Taigi, Rusijos „traukinys – caras“ Donbase yra tikrai didelė problema Ukrainos pajėgoms, pabrėžė karo analitikas. Atrodytų, tai tik traukinys su vagonais ir keliais tankais, tačiau tai ne SSRS linijos – jį pralaužti daug sunkiau nei pirmąją ir antrąją gynybos linijas, sudarytas pagal klasikinę sovietų metodiką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(45)
(-40)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: