Karas dar nebaigtas, rusai gali išsitraukti paskutinį kozirį. Britai perspėjo ruoštis  ()

Britai įspėja apie galingą rusų ginklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Karalystės gynybos ministerija nurodė pirmąjį patvirtintą Rusijos hipergarsinės raketos „Cirkon“ panaudojimo atvejį. Nors vis dar yra daug neišaiškintų klausimų, buvo pabrėžta, kad šio tipo raketos kels labai didelį iššūkį Ukrainos priešlėktuvinei gynybai, praneša „Wirtualna Polska“.

Apie Rusijos ataką naudojant hipergarsinę raketą „Cirkon“ prieš kelias dienas jau pranešė ukrainiečiai iš Kyjivo teismo ekspertizės mokslo ir tyrimų instituto. Preliminari vasario 7 d. ant Kyjivo nukritusios raketos liekanų analizė parodė, kad užpuolikai savo arsenalą papildė iki šiol nenaudotu ginklu. Kasdien atnaujinamoje žvalgybos informacijoje britai primena, kad tokios raketos puolančiajai pusei suteikė labai didelį pajėgumą.

Oficialiai turima informacija rodo, kad maždaug 9 m ilgio hipergarsinė raketa „Cirkon“ gali pasiekti iki 9 machų, arba daugiau kaip 11 000 km/val. greitį. Tuo tarpu jos veikimo nuotolis yra apie 1 000 km. Ji buvo sukurta atsižvelgiant į Rusijos karinio jūrų laivyno poreikius. Rusai pareiškė, kad ją galima paleisti iš povandeninių ir antvandeninių laivų.

 

Tačiau britai pažymi, kad šiuo metu Juodojoje jūroje nėra laivų, galinčių nešti tokias raketas. Jie daro prielaidą, kad „Cirkon“ buvo paleista iš vienos iš sausumoje esančių sistemų. Jie nurodo K-300.

„Gali būti, kad šiam tikslui buvo pritaikyta K-300 – Rusijos sausumos sistema, naudojama pakrančių gynybai. Jei jos naudojimas pasitvirtintų, dėl savo greičio ir manevringumo tai būtų rimtas iššūkis Ukrainos oro gynybai. Gali būti, kad rusai naująją ginklų sistemą bando realioje konflikto aplinkoje, kad įgytų pasitikėjimą ja ir pademonstruotų galimybes“, – rašoma Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos pranešime.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(62)
(-45)

Komentarai ()