JAV skelbia grėsmę nacionaliniam saugumui. Beprotiška. Ką pavojingo sugalvojo Rusija  ()

Leidinio šaltinių teigimu, neva kalbama ne apie branduolinių ginklų panaudojimą ne Žemėje, o apie galimą jų panaudojimą prieš palydovus. Tačiau daugelis JAV Kongreso narių šią problemą pavadino rimta.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-15 JAV skelbia grėsmę nacionaliniam saugumui. Beprotiška. Ką pavojingo sugalvojo Rusija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltųjų rūmų patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas informavo JAV Kongresą apie „rimtą grėsmę nacionaliniam saugumui“. Šaltinių teigimu, grėsmė susijusi su rusų noru iškelti į kosmosą branduolinius ginklus. Tai pranešė „ABC News“, remdamasi dviem šaltiniais, susipažinusiais su diskusijomis.

Pasak leidinio pašnekovų, neva kalbama ne apie branduolinių ginklų panaudojimą ne Žemėje, o apie galimą jų panaudojimą prieš palydovus.

„Tai labai neramina“, – sakė vienas šaltinis, pavadinęs tai „svarbiu dalyku“.

Žiniasklaidos teigimu, šios temos tiesiogiai neliesdami, daugelis JAV Kongreso narių problemą pavadino rimta, bet ne tokia, kuri galėtų sukelti visuomenės nerimą.

JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas buvo kelis kartus spaudžiamas žurnalistų per Baltųjų rūmų spaudos konferenciją, tačiau jis atsisakė konkrečiai pasakyti, ar vyks susitikimas, kuriame bus aptarta grėsmė.

Jis taip pat atsisakė tai detalizuoti, tačiau sakė, kad „amerikiečiai supranta, kad pasaulyje yra daugybė grėsmių ir iššūkių, su kuriais susiduriame kiekvieną dieną, pavyzdžiui, terorizmas“.

„Esu įsitikinęs, kad prezidentas Bidenas savo priimtais sprendimais užtikrins Amerikos žmonių saugumą“, – sakė Sullivanas.

 

JAV paskelbė „grėsmę nacionaliniam saugumui“.

Priminsime, kad anksčiau JAV Atstovų rūmų Žvalgybos komiteto pirmininkas Mike'as Turneris visiems Kongreso nariams teikė žvalgybos informaciją apie „rimtą grėsmę nacionaliniam saugumui“. CNN šaltinių teigimu, grėsmė susijusi su Rusijos Federacija.

Vienas iš CNN šaltinių, matęs žvalgybos informaciją, priduria, kad „iš tikrųjų kalbama apie destabilizuojančius Rusijos pajėgumus, keliančius didelį susirūpinimą, kuris neseniai išaiškėjo“.

Tuo metu leidinys nepasakė, apie kokį „Rusijos potencialą“ kalbama. Tačiau buvo pažymėta, kad Sullivanas ketvirtadienį, vasario 15 d., suplanavo susitikimą su Atstovų rūmų nariais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()