Šikšnosparnio formos ševronai. Rusija kaupia paslaptingą armiją (Video)  ()

Prie Mariupolio pasirodė apie 5000 rusų karių. Tarp „atvykėlių“ buvo pastebėti žmonės su Rusijos GRU ševronais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų vadovybė pradėjo komplektuoti dalinius netoli Mariupolio Donecko srityje. Tarp dalinius papildančių karių yra naujai mobilizuoti sutartininkai ir patyrę fronto kariai. Be to, yra kaupiama įranga ir sviediniai. Mero patarėjas Petro Andriuščenka kanalo „Telegram“ įraše kalbėjo apie esamą situaciją Mariupolio rajone.

Anot Andriuščenko, vietos gyventojai pastebėjo, kad atsiranda naujų kariškių, kurie dėvi naujas uniformas ir neturi identifikavimo ženklų. Šalia jų matomi ir patyrę kariai. Šikšnosparnio formos ševronai buvo pastebėti ant uniformų, kurias dėvėjo „fronto linijos kariai“ (atkreipiame dėmesį, kad tokius ševronus nešioja Rusijos Federacijos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos (GRU) darbuotojai). Gatvėmis važinėja ir automobiliai su „neįprastu ženklinimu“.

Be esamų dalinių papildymo, rusai pradėjo kaupti papildomus išteklius teritorijoje tarp Vodnės-Granitnės-Volnovachos gyvenviečių, aiškino pareigūnas. Visų pirma, priešas užpildo operacinius sandėlius sviediniais. Pagrindinė vieta yra į šiaurę ir šiaurės vakarus nuo Mariupolio.

 

Anot Andriuščenko, Rusijos ginkluotosios pajėgos nesiruošia pratyboms, o ruošia rezervus fronto sektoriuje Šachtarskas-Vuhledaras. Iki šiol karių skaičius išaugo maždaug 5000 žmonių. Mokymai vykdomi atokiau nuo kovos linijos – Mariupolio rajono pajūrio dalyje (dislokacijos vieta nenurodyta).

Berdiansko kryptimi taip pat juda „kariniai karavanai“, gabenantys sviedinius ir inžinerinius įrenginius, aiškino mero patarėjas, ir dalinasi vaizdo medžiaga. Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip miesto gatvėmis juda Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų karinių sunkvežimių kolona.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(41)
(-32)

Komentarai ()