„Jie idiotai?!...“ Maskva dega iš pykčio. Skelbiama Rusijos okupacija (Video)  (1)

Rusus ypač papiktino tai, kad uzbekas atvirai paskelbė apie sovietų okupaciją jo šalyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Uzbekistanas sukėlė sprogimą. Rusijos URM „dega“ iš pykčio.

Rusijos užsienio reikalų ministerija kviečia Uzbekistano ambasadorių ant kilimo, nes Žurnalistikos ir masinės komunikacijos universiteto rektorius Šerzodchonas Kudratchodža (uzb: Sherzodxon Qudratxo`ja) sukritikavo rusus dėl nenoro mokytis tų šalių, kuriose jie gyvena, kalbų.

Tarp Rusijos ir Uzbekistano įsiplieskė aštrus konfliktas.

Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministerija pateikė skundą Uzbekistano ambasadoriui, pažymėdama, kad Kudratchodža tariamai išreiškė savo nuomonę „labai įžeidžiančia ir visiškai nepriimtina forma“.

Skandalas kilo dėl interviu su Kudratchodža, kuris yra ne tik rektorius, bet ir Uzbekistane žinomas žurnalistas. Jis taip pat yra Tarptautinio spaudos klubo organizacijos pirmininkas.

Jis aštriai kritikavo rusų poziciją, kurie dešimtmečius nenori integruotis į Uzbekistano visuomenę ir mokytis jos kalbos.

„1966 m., po žemės drebėjimo, čia daug žmonių atvyko padėti... Daug kalinių. SSRS tada daug ką darė kalinių rankomis... Jie atvyko ir į Taškentą... Daugelis čia liko. Iki žemės drebėjimo buvo 300-400 tūkst., o po jo – beveik milijonas. Neturėjome registracijos, turėjome tik vieną pasą, pjautuvą (su SSRS herbu – red.)... Jie patys čia statėsi ir patys čia gyvena. Bet, beje, jie mūsų kalbos neišmoko jau 60 metų. Kaip argumentavo Karlas Marksas, yra du žmonių tipai, kurie nemoka šalies, kurioje gyvena, kalbos: okupantai ir idiotai... Matyt, daugelio sąmonėje jie yra okupantai... Tegul čia patys sprendžia: jie okupantai ar idiotai“, – sakė Kudratchodža.

 

Po šių žodžių Maskva iškart apkaltino šalį „rusofobija“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(297)
(3)
(294)

Komentarai (1)