Legendinio „Osprey“ likimas pakibo ant plauko. JAV iš angarų traukia 60 metų senumo lėktuvus (Foto)  ()

Kol būsimas V-22 likimas nežinomas, karinio jūrų laivyno vadovybė ruošia Amerikos aviacijos „veteranus“ siųsti į JAV lėktuvnešius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po tiltrotoriaus (lėktuvo ir straigtasparnio hibridas) CMV-22B „Osprey“ katastrofos 2023 metų rudenį JAV karinė vadovybė sustabdė visus skrydžius šiais orlaiviais. Vietoj šių probleminių lėktuvų JAV karinis jūrų laivynas atnaujino pasenusių C-2A „Greyhound“ orlaivių eksploatavimą, kad palaikytų operacijas JAV lėktuvnešiuose. Apie tai praneša „Breaking Defense“.

Paskutinė JAV kariniame jūrų laivyne likusi tokių orlaivių eskadrilė yra įsikūrusi Norfolke, Virdžinijos valstijoje. Pasak karinių jūrų pajėgų vado atstovo, iš viso vis dar eksploatuojami 15 C-2A „Greyhound“ orlaivių, teikiančių logistikos pagalbą ir personalo perkėlimą rytinėje ir vakarinėje pakrantėse.

JAV karinio jūrų laivyno veteranas

C-2 „Greyhound“ yra amerikietiškas vidutinio nuotolio taktinis transporto lėktuvas, pirmą kartą pradėtas naudoti kariniame jūrų laivyne 1966 m.

Tolesnis V-22 likimas

 

Gruodį visi JAV V-22 buvo „įžeminti“ reaguojant į mirtiną katastrofą prie Japonijos krantų lapkritį, per kurią žuvo aštuoni JAV oro pajėgų kariai. Teigiama, kad nelaimė įvyko dėl techninių priežasčių, tačiau nelaimės detalės dar tiriamos.

 

Pentagonas savo ruožtu teigė, kad problemą sprendžia kartu su „Boeing“ ir „Textron“ specialistais, o kol „Osprey“ yra angaruose, kaip sakė oro pajėgų specialiųjų operacijų vadas generolas Tony Bauernfeindas, vadovybė „panaudojo kitus pajėgumus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()