Prasideda Belgorodo bombardavimas. Daug žuvusių ir sužeistų. Kas vyksta (Video)  ()

Mažiausiai septyni žmonės žuvo per raketų smūgį Belgorode, dar 18 žmonių buvo sužeisti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Belgorodo gubernatorius Viačeslavas Gladkovas pranešė, kad tarp žuvusiųjų yra vienerių metų mergaitė. Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad apie vidurdienį virš Belgorodo srities numušė 14 Ukrainos RM-70 sistemos raketų. Ji nekomentavo aukų. Rusijos užsienio reikalų ministerija smerkė „siaubingą nusikaltimą prieš civilius“ ir paragino tarptautiniu mastu pasmerkti Ukrainą.

„Aiškėja, kad mieste nėra saugių zonų, niekur nėra saugių vietų“, – „The Moscow Times“ sakė žurnalistas iš Belgorodo ir pridūrė, kad nukentėjo gyvenamasis rajonas. „Žmonės pradėjo rimčiau žiūrėti į apšaudymus po to, kai Naujųjų metų išvakarėse ataka Belgorode nusinešė 25 žmonių gyvybes“, – sakė žurnalistas.

„Išgirdau sprogimų garsus... ir beveik iškart sirenų garsą. Gyvenu visai netoli prekybos centro, todėl buvo triukšminga. Dabar viskas tylu, bet aš neinu į lauką“, – „The Moscow Times“ sakė Belgorodo gyventoja. „Visi klausinėja, ar visi gyvi“, – pridūrė ji.

 

Per ketvirtadienio išpuolį buvo apgadinta mokykla, stadionas, prekybos centras. Bent jau taip teigia Rusijos žiniasklaida, bet gali būti, kad civilinę infrastruktūrą apgadino rusų numuštų raketų fragmentai.

Kaimyninio Kursko srities gubernatorius Romanas Starovoitas sakė, kad ataka prieš Belgorodą buvo „tyčia“ nukreipta į civilius.

Kyjivas neprisiėmė atsakomybės už išpuolį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(33)
(1)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: