Viskas dėl 28 cm. Japonija neįleido amerikiečių karo laivo į uostą. Kas atsitiko  ()

USS „Rafael Peralta“ turėjo įplaukti į Išigaki uostą Okinavoje, tačiau galiausiai išmetė inkarą prie salos krantų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okinavos prefektūra atmetė Arleigh Burke klasės raketų minininko USS „Rafael Peralta“ prašymą įplaukti į Išigaki uostą. Dėl to amerikiečių karo laivas buvo priverstas išmesti inkarą prie to paties pavadinimo salos krantų, o paskui išlaipinti įgulą į krantą, rašo „Naval News“.

Leidinyje rašoma, kad, remiantis Japonijos pareigūnų pareiškimu, vienas naujausių JAV karinio jūrų laivyno laivų, Išigaki saloje turėjo apsilankyti įgulos poilsiui ir atsargų papildymui.

Tačiau vasario 9 dieną miesto valdžia nusprendė neleisti minininkui įplaukti į uostą, motyvuodama tuo, kad laivo grimzlė buvo per gili ir viršijo uosto naudojimo saugumo standartus.

Faktas yra tas, kad Japonijos uostų asociacija nustatė saugaus naudojimosi uostais standartą: reikiamas vandens gylis turi būti lygus atvykstančio laivo grimzlei, padaugintai iš koeficiento 1,1. Šiuo atveju Išigaki uosto giliausia prieplauka siekia 10,5 metro, o minininko grimzlė – 9,8 metro. Jei šiai formulei pritaikytume jo grimzlę, reikalingas gylis būtų 10,78 metro, o tai yra didesnis nei 10,5 metro Išigaki uosto gylis.

 

Dėl šios priežasties JAV karinis jūrų laivynas planuoja alternatyvų variantą – išmesti inkarą jūroje maždaug 3 kilometrų atstumu nuo Išigaki uosto krantinės, įgulą perkelti į kitus laivus ir vėliau ją išlaipinti saloje neįplaukus į Išigaki uostą.

Netoli nuo Taivano esanti Išigaki sala, taip pat ginčijamos Senkaku salos turi geopolitinę reikšmę Kinijai. Todėl pirmasis amerikiečių laivo apsilankymas salos teritorijoje gali reikšti placdarmo sukūrimą, siekiant atgrasyti Pekiną, susiklosčius nenumatytai situacijai Taivane.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(1)
(34)

Komentarai ()