[ŽT] Planas B. JAV sugalvojo, kaip padėti Ukrainai  ()

Respublikonų lyderių atsisakymas rengti balsavimą dėl pagalbos Ukrainai skatina atnaujintas abiejų partijų įstatymų leidėjų pastangas rasti  „planą B“, kuris padėtų JAV sąjungininkei atremti Rusijos invaziją mažėjant ginklų tiekimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Hill“ rašo, kad JAV Senatas šią savaitę patvirtino užsienio pagalbos paketą, apimantį ir pagalbą Ukrainai, tačiau Atstovų rūmų pirmininkas Mike'as Johnsonas greitai jį atmetė, sakydamas, kad Kongresas neturėtų spręsti tarptautinių problemų pirmiau nesiimdamas migrantų krizės prie sienos su Meksika.

„Tačiau užkulisiuose abiejų partijų įstatymų leidėjai bando rasti alternatyvų būdą, kaip kuo greičiau iš prezidento Bideno gauti dar vieną pagalbos Ukrainai paketą, net jei tam reiktų apeiti Johnsoną“, – pažymima straipsnyje. Johnsonas teigė, kad palaiko didesnę pagalbą Ukrainai. Bet nori sienos apsaugos.

 

Kaip jį galima apeiti? Ruošiamas keistas procedūrinis ėjimas – peticija, leidžianti apeiti  pirmininką. Tai būtų sudėtingas taktinis ėjimas, kuriam reikėtų bent kelių respublikonų pritarimo. Bet tai nėra neįmanoma. Ir tai iš esmės pašalintų bet kokią partijos vadovybės ar Trumpo įtaką, jaučiamą per Johnsono veiksmus.

(68)
(4)
(64)

Komentarai ()

Susijusios žymos: