„Padėtis yra absoliučiai kritinė.“ Avdijivkos likimas bus nuspręstas per artimiausias 48 valandas  ()

Buvęs „Aidar“ bataliono vadas Jevhenas Dykijus pasakojo, kad miesto sąlygomis mūšiams besiruošianti 3-ioji šturmo brigada buvo perkelta į Avdijivką, siekiant atblokuoti Ukrainos karių garnizoną ir nustumti priešą atgal nuo greitkelio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Avdjiivkos Donecko srityje likimas bus išspręstas per artimiausias 48 valandas. Padėtis mieste yra absoliučiai kritinė. Tai televizijos kanalo „Espresso“ eteryje pareiškė Donbaso karo veteranas, buvęs bataliono „Aidar“ vadas Jevhenas Dykijus.

Anot jo, rusai jau nukirto „gyvybės kelią“, kuriuo vyksta logistika mieste. 3-ioji šturmo brigada, kuri ruošėsi mūšiams miesto sąlygomis, buvo perkelta į Avdijivką, siekiant atblokuoti Ukrainos kariuomenės garnizoną ir nustumti priešą nuo kelio.

Jo nuomone, jei per dieną ar dvi pavyks nustumti okupantus bent kilometrą nuo greitkelio, t. y. į pozicijas, kurias jie užėmė prieš 2-3 savaites, Ukrainos garnizonas turės trauktis į paruoštas gynybines pozicijas.

„Jei to nepavyks padaryti per dieną ar dvi, manau, kad bus pavesta suorganizuoti koridorių mūsų garnizono atsitraukimui“, – sakė Dykijus.

 

Jis pažymėjo, kad Avdjiivkoje daug daugiau rusų gyvosios jėgos. Rusijos ginkluotosios pajėgos ten metė paskutinius specialiųjų pajėgų dalinius, kurie profesionaliai kovoja kontaktinėse kovose miestuose.

„Kitaip tariant, mums arba pavyks nustumti priešą nuo kelio, arba teks trauktis. Dabar vis dar bandoma atblokuoti miestą. Galiu pasakyti, kad tikrai nebus kaip su Bachmutu, kai besitraukiantys daliniai turėjo iš karto kastis į apkasus. Čia jau paruošta antroji gynybos linija“, – sakė karys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(2)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: