„Kartu su specialiuoju GUR padaliniu.“ Neįtikėtina. Generolas Budanovas išėjo į kontrpuolimą (Video)  (1)

Užfiksuotas Budanovo kovinis išėjimas su GUR specialiosiomis pajėgomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniuose tinkluose pasirodė archyvinis Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato (GUR) vadovo Kyrylo Budanovo kovinio išėjimo su karinės žvalgybos specialiosiomis pajėgomis vaizdo įrašas. Filmavimo laikas ir vieta nenurodomi, tačiau greičiausiai medžiaga nufilmuota 2022 m. per gynybos pajėgų kontrpuolimą. 

„Budanovo kovinis išėjimas kartu su specialiuoju GUR padaliniu. Laikas ir vieta nenurodyti“, – rašoma „Telegram“ kanalo „Ukraina 365“ vaizdo įrašo aprašyme. 

Filmuotoje medžiagoje karinės žvalgybos vadovas ir specialiųjų pajėgų kovotojai atrodo esantys privataus namo teritorijoje vienoje iš išvaduotų gyvenviečių. Vaizdo įraše matyti, kaip Budanovas pasirašo ant Ukrainos vėliavos. 

Prieš kelias dienas pasirodė „Ukrainska pravda“ pranešimas apie specialiojo GUR dalinio „Kraken“ darbą, kuriame dalinio vadas šaukiniu Vito sakė, kad Budanovas dalyvavo šturmuojant priešo pozicijas per 2022 m. balandžio pabaigoje vykusią Ruska Lozova gyvenvietės Charkivo srityje išlaisvinimo operaciją. 

 

Medžiagoje pažymima, kad būrio „Kraken“ kovotojai pirmieji įžengė į minėtą kaimą, o jo valymas nuo priešo truko kelias dienas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(1)
(50)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: