„Padėtis ekstremaliai kritiška.“ Armijos vadas skubiai vyksta į frontą. Kas vyksta  ()

Ukraina stiprina kritinį fronto linijos miestą


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina skubiai atgabeno karius į kovojantį rytinį Avdijivkos miestą, iš trijų pusių apsuptą Rusijos pajėgų, praneša „The Moscow Times“.

Rusijos pajėgos nuo praėjusių metų apgulė Avdijivką rytinėje Donecko srityje, o jos padėtis pastarosiomis dienomis tapo vis pavojingesnė.

„3-ioji atskiroji šturmo brigada patvirtina, kad ji buvo skubiai perdislokuota sustiprinti Ukrainos pajėgas Avdijivkos srityje, – sakoma brigados „Telegram“ pranešime. – Padėtis mieste... buvo ekstremaliai kritiška.“

Rusijos kariai, kurie beveik apsupo Avdijivką, padarė pažangą bandydami patekti į miestą, o pastarosiomis dienomis pranešama apie gatvių mūšius miesto pakraščiuose.

Ukrainos kariuomenės vadas trečiadienį pripažino, kad mūšio lauke Ukrainos karių skaičius yra mažesnis.

Vyriausiasis vadas Oleksandras Syrskis, apsilankęs pas karius Avdijivkos apylinkėse, padėtį apibūdino kaip „ekstremaliai sudėtingą“.

Mūšis dėl pramoninio centro, esančio mažiau nei už 10 km į šiaurę nuo Donecko miesto, buvo vienas kruviniausių per dvejus metus trunkantį karą ir buvo lyginamas su praėjusių metų įnirtinga kova dėl Bachmuto, per kurią žuvo dešimtys tūkstančių karių.

 

„Objektyvi padėtis Avdijivkoje išlieka grėsminga ir nestabili. Priešas tęsia aktyvią karių rotaciją ir meta į miestą naujas pajėgas bei išteklius“, – teigė 3-ioji atskiroji šturmo brigada.

Ukrainos kariuomenės generalinis štabas atskirai pranešė, kad kariai „ir toliau stabdo priešą, kuris toliau bando apsupti Avdijivką“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(5)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: