„Negalėjau net pagalvoti. Krūvos lavonų...“ Ką fronte Ukrainoje matė CNN reporteris (Video)  ()

Pasak žurnalisto Frederiko Pleitgeno, jam didžiausią įspūdį paliko daugybė rusų karių lavonų, kurių niekas neišveža.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

CNN karo reporteris Frederickas Pleitgenas pasidalijo prisiminimais apie paskutinę kelionę į fronto liniją Ukrainoje. Apie savo įspūdžius jis kalbėjo interviu su Sandra Maischberger.

Pleitgenas sakė susitikęs su Ukrainos gynybos pajėgų bepiločių orlaivių operatorių padalinio kariais, kurie atakavo Rusijos pozicijas. Anot jo, Ukrainos kariuomenė gali „tiesiogine prasme pažvelgti į Rusijos karių veidus“.

„Mane labiausiai pribloškė, kiek daug guli lavonų. Visur pilna negyvų rusų, kėbulų dalių, automobilių detalių. Niekas nevaloma“, – prisimena žurnalistas.

Pasak Pleitgeno, ukrainiečiai galės išgyventi net ir be pagalbos paketo iš JAV, pasikliaujant nepilotuojamais orlaiviais. Jis pažymėjo, kad šiuo metu jie kuria ilgojo nuotolio aviaciją, susidedančią iš dronų, atakuojančių okupantų tiekimo maršrutus.

 

„Mes daug kalbame apie tai, kad Ukraina kenčia, ir tai, žinoma, tiesa. Tačiau kiek daug savo žmonių Putinas pasiunčia į mirtį – negalėjau pagalvoti, kad viskas bus taip blogai, kaip yra dabar“, – pabrėžė reporteris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(174)
(5)
(169)

Komentarai ()

Susijusios žymos: