„Sekėme kelias savaites, kad nenuskęstų tuščias.“ Intriguojančios operacijos detalės  ()

„Cezaris Kunikovas“ keletą savaičių buvo stebimas ir užkluptas netikėtai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ir Ukrainos karo veteranas, atsargos majoras Oleksijus Hetmanas Radijui NV pakomentavo, kaip Ukrainos karinio jūrų laivyno dronai „Magura V5“ smogė „Cezariui Kunikovui“ netoli užimtos Alupkos ir ar galėjo neva būti išgelbėta visa įgula, kaip rašė kai kurios Rusijos Federacijos žiniasklaidos priemonės.

Jis pasidalino intriguojančiomis operacijos detalėmis.

„Sprogimo metu dalis įgulos narių turėjo būti sužeisti. Manau, jie kažką gabeno, nes ilgą laiką desantinius laivus naudojo būtent kaip transportą, kaip didelę baržą. Jie kažką gabeno. Mes nemedžiojome, kaip filmuose apie piratus. Ne, šis laivas buvo sekamas, manau, keletą savaičių. Ukraina jau žinojo, kaip jis juda, kada juda. Esu tikras, kad kariai laukė, kol jis bus pakrautas, kad nenuskęstų tuščias“, – sako Hetmanas.

„Manau, kad šie dronai nepuolė iš kranto. Manau, kad jie jau galėjo būti jūroje, kaip sakoma, dreifavo arba slėpėsi. Ten jie laukė savo laiko, buvo paruošti iš anksto. Todėl išpuolis buvo netikėtas. Tai gana akivaizdūs dalykai, čia nėra jokios paslapties. Dėl to jis buvo netikėtai užkluptas ir nuskendo“, – sako Hetmanas.

„Ar įgula išgyveno? Jei skęstant priartėjo kiti laivai ir spėjo evakuotis, tai dalis įgulos buvo išgelbėta. Bet visi matė šį vaizdo įrašą, paimtą iš tų pačių dronų, kad įvyko sprogimas. Iš sprogimo aišku, kad dalis žuvo. Net „Titanike“ buvo išgelbėtas tam tikras skaičius žmonių. Kai laivas skęsta, ypač jei šalia yra kiti laivai, galima ką nors išgelbėti, tai akivaizdu. Todėl sakyti, kad visa įgula buvo visiškai sunaikinta, būtų perdėta, bet mes to nesakome. Tačiau rusai mėgsta perdėti. Laivas sprogo ir visa įgula liko gyva... Nežinau, kaip dėl to jaučiasi rusai? Akivaizdu, kad ieško kvailesnių už save“, – sako Hetmanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(115)
(0)
(115)

Komentarai ()

Susijusios žymos: