[ŽT] Automobiliai su rusiškais numeriais bus konfiskuojami. Dar viena šalis imasi griežtų priemonių.  ()

Vasario 15 d. Latvijoje įsigalios Kelių eismo įstatymo pakeitimai, pagal kuriuos bus galima konfiskuoti automobilius su rusiškais numeriais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Latvijos kelių eismo saugos direkcija (CSDD).

Pagal pakeitimus Rusijoje registruotų automobilių savininkai iki vasario 14 d. turėjo arba užregistruoti savo transporto priemones Latvijoje, arba išvežti jas iš šalies.

Be to, Rusijoje registruotos transporto priemonės Latvijoje galės dalyvauti kelių eisme tik tuo atveju, jei jos bus vežamos tranzitu. Vairuotojai turėtų nepamiršti, kad Rusijos Federacijoje registruota transporto priemonė gali kirsti Latviją tranzitu tik vieną kartą.

Prieš įvažiuodami į Latviją žmonės turi pateikti informaciją apie transporto priemonę, vairuotoją ir laikotarpį, kurį transporto priemonė bus šalyje. Šis laikotarpis neturėtų viršyti 24 valandų.

Jei automobilis nėra registruotas Latvijoje arba neišvažiuoja iš šalies, arba jei nustatoma, kad jis naudojamas neleistiname eisme, valdžios institucijos turi teisę konfiskuoti transporto priemonę.

 

Be to, už neteisėtą automobilio su rusiškais numeriais vairavimą gresia bauda nuo 750 iki 2000 eurų.

Kaip jau buvo pranešta anksčiau, Latvija perduos Ukrainai 14 iš neblaivių vairuotojų konfiskuotų automobilių, kurių bendra vertė - daugiau kaip 100 000 eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(101)
(8)
(93)

Komentarai ()

Susijusios žymos: