„Jokių slaptų įsakymų, mes nesitraukiame“  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos nepalieka Avdijivkos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos nepalieka Avdijivkos, vienas iš dalinių buvo iš dalies rotuotas, sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys su šaukiniu „Šeichas“ Jevhenas Ievlevas.

„Palaikau ryšį su padaliniu, kuris Avdijivką saugo beveik dvejus metus. Visų pirma, ne visi kariai, o dalis buvo perkelti į rotaciją, daliniai papildomi kitais. Antra, jau gerai žinomas faktas, kad į Avdijivką buvo atvežta 3-ioji šturmo brigada. Nėra jokių slaptų įsakymų, sąmokslo teorijų, kad visiems buvo įsakyta palikti Avdijivką, tokios informacijos nėra“, – „Espresso“ sakė jis.

Anot jo, jei būtų tokia informacija, joks šturmo dalinys ten nebūtų metamas.

J. Ievlevas teigė, kad padėtis Avdijivkoje yra gana kritinė.

„Bet aš ją žinau iš savo brolių, kurie viename iš padalinių dirbo dronų operatoriais, žodžių. Būtent iš jų žinau, kad kai kurie kariai rotuojami, bet ne visa jų sudėtis“, – sakė jis.

Kariškis pažymėjo, kad šiuo metu apie tai galima pranešti.

Vasario 15 dieną Baltieji rūmai situaciją Avdijivkoje apibūdino kaip „kritišką“ ir perspėjo dėl visiško miesto užgrobimo grėsmės.

 

Tą pačią dieną „The Washington Post“ rašė, kad Ukrainos gynybos pajėgos pradėjo dalinai trauktis iš Avdijivkos. Kaip pažymėta straipsnyje, visiškas pasitraukimas iš miesto yra tik laiko klausimas.

Prieš tai 3-iosios atskiros puolimo brigados kovotojai patvirtino, kad jie buvo skubiai perkelti į Avdijivkos sritį sustiprinti Ukrainos kariuomenę. Brigados vado pavaduotojas Maksimas Žorinas sakė, kad mūšiai Avdijivkoje buvo daug kartų sunkesni nei Bachmute.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(1)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: