1 000 000 dronų. Neįtikėtina. Atskleistas planas kaip „pribaigti Rusiją“  ()

Stoltenbergas pažymėjo, kad per pastarąsias kelias dienas sąjungininkai, įskaitant Kanadą, Suomiją ir Norvegiją, paskelbė apie naujus karinės pagalbos paketus Ukrainai, į kuriuos įtraukta įranga ir atsarginės dalys F-16, taip pat oro gynybos įranga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neįtikėtina. Atskleistas planas kaip „pribaigti Rusiją“.

Grupė Šiaurės Atlanto Aljanso šalių nori perduoti Ukrainos gynėjams 1 000 000 bepiločių orlaivių kaip dalį karinės pagalbos, sakė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

Vasario 15 d. įvyko dar vienas Ukrainos ir NATO tarybos posėdis. Visų pirma, Ukrainos gynybos ministras Rustemas Umerovas informavo sąjungininkus apie situaciją fronte, o NATO šalys pabrėžė tolesnės paramos svarbą.

Stoltenbergas taip pat pažymėjo, kad per pastarąsias kelias dienas sąjungininkai, įskaitant Kanadą, Suomiją ir Norvegiją, paskelbė apie naujus karinės pagalbos paketus Ukrainai, į kuriuos įtraukta įranga ir atsarginės dalys F-16, taip pat oro gynybos įranga.

„Grupė NATO valstybių narių nusprendė Ukrainai tiekti 1 mln. bepiločių dronų“, – sakė NATO generalinis sekretorius.

Dronų koalicija

Anksčiau NATO Ukrainos gynėjams padėti sukūrė bepiločių dronų koaliciją, prie kurios prisijungė daugiau nei 20 šalių. Šiai koalicijai ėmėsi vadovauti JK ir Latvija.

 

Praėjusį mėnesį Londonas pareiškė, kad skirs 200 mln. svarų sterlingų (234,58 mln. eurų) „didžiausiam dronų paketui, kurį Ukrainai suteikė bet kuri valstybė“.

„Didžiuojuosi, kad Jungtinė Karalystė kartu su Latvija vadovaus tarptautinei dronų koalicijai, kad kartu sustiprintų Ukrainos pajėgumus. Suteiksime Ukrainai dronų technologijas, kurių jai reikia, kad ji galėtų apsiginti ir laimėti šį karą“, – teigė JK gynybos sekretorius Grantas Shappsas (Grantas Šapsas).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(0)
(52)

Komentarai ()

Susijusios žymos: