[ŽT] „Budanovas rengė pasikėsinimą Į Macroną.“ Rusija pasiuto  (2)

Rusijos propaganda paskelbė melagingą teiginį, kad Prancūzijos prezidentas Emanuelis Macronas atšaukė vizitą į Kijevą dėl pasikėsinimo į jo gyvybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Kovos su dezinformacija centras.

Rusijos Federacija meluoja, kad pasikėsinimą į E. Macroną neva rengė Ukrainos gynybos žvalgybos tarnybos vadovas Kyrylas Budanovas prezidento Volodymyro Zelenskio nurodymu, o Prancūzijos prezidentą apie tai perspėjo Valerijaus Zalužno aplinkos žmonės“, - teigė dezinformacijos centras.

Centro teigimu, Rusijos žiniasklaidos šaltinis buvo tariamas Prancūzijos televizijos kanalo „France 24“ reportažas, turintis visus diplomatinės klastotės požymius.

Centras nustatė, kad oficialioje „France 24“ interneto svetainėje tokio pasakojimo nėra. Visų pirma, skleidžiant netikrą pasakojimą dalyvavo Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas.

 

„Nepaisant akivaizdaus kaltinimų absurdiškumo, skleisdama šį falsifikatą Rusijos propaganda bando diskredituoti Ukrainos valstybę, griauti Ukrainos ir jos partnerių pasitikėjimą bei sėti nesantaiką šalies viduje“, - sakoma pareiškime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(5)
(32)
(-27)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: