JAV pagalba Avdijivkos neišgelbės. Gresia naujas Rusijos puolimas. Kremlius pasirinko taikinį  (1)

Jei agresorius užims Avdijivką, jam bus sunku ten išsilaikyti, nes visi įtvirtinimai sugriauti. Ukrainos ginkluotosios pajėgos trauksis į tokias pozicijas, kurios ateityje leis efektyviai išsekinti Rusijos armiją, sako analitikas Oleksandras Kovalenko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Net jei šiuo metu JAV visiškai pritars karinės pagalbos Ukrainai paketui, tai niekaip nepakeis situacijos Avdijivkoje. Prireikia kelių savaičių, kol atkeliauja pirmosios ginklų siuntos: iš JAV į Europą, o iš Europos – į Ukrainą. Apie tai interviu „Focus“ pasakojo karo analitikas Oleksandras Kovalenko.

Dabar situacija tokia, kad priešas jau įžengė į Avdijivką, tačiau kyla klausimas: ar Ukrainos ginkluotosios pajėgos bandys kontratakuoti, ar užims gynybai palankesnes pozicijas, sako analitikas. Tačiau žmonių ir įrangos vis dar reikia Kupjansko ar Časiv Jaro gynybai ir net dešiniajame Chersono regiono krante, kad būtų palaikomas Krynkų placdarmas.

„Svarbu žinoti, kiek Ukraina gaus pagalbos pakete: kiek tiksliai bus amunicijos ir kiek jos užteks“, – pabrėžia analitikas.

Kovalenko nuomone, jeigu bus priimtas sprendimas palikti miestą, Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasitrauks į tokias pozicijas, kurios leis ir toliau efektyviai alinti Rusijos armiją ir naikinti okupantų techniką. Jei priešas užims Avdijivką, jam prireiks daug laiko atkurti personalą ir techniką.

„Priešas pradės ilgą persigrupavimo procesą, nors okupantai ir toliau darys spaudimą Novomychailivkai ir Časiv Jarui“, – sako ekspertas. „Tačiau pagrindinis spaudimas bus antroje 2024 metų pusėje“.

 

Kovalenko teigimu, Avdijivka išnaudojo Rusijos armijos išteklius dar labiau nei Bachmutas. Be to, jei agresorius užims Avdijivką, jam bus sunku ten išsilaikyti, nes bus sunaikinti visi įtvirtinimai.

„Rusija neturi problemų su „mėsa“, tačiau yra problemų su „geležimi“, – pažymi analitikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(2)
(34)

Komentarai (1)