Tai Baltijos šalių neišgelbės. Bus kaip prie Kyjivo. Ką darys Rusija, jei norės pulti  ()

Įtvirtinimai ir gynybos linijos turėtų padidinti priešo nuostolių kainą siekiant užimti teritorijas. Atakos atveju Rusijos Federacija panaudos desantines pajėgas, todėl Baltijos šalys turėtų sustiprinti priešlėktuvines pajėgas, sako karo analitikas Yigalas Levinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bet kurią esamą gynybos liniją ir bet kokius įtvirtinimus priešas vienaip ar kitaip sunaikins. Todėl Baltijos šalių šiuo metu aktyviai statomi įtvirtinimai negalės 100 % jų išgelbėti nuo Rusijos puolimo. Apie tai interviu pasakojo „Military Focus“ redaktorius ir Izraelio karo stebėtojas Yigalas Levinas.

Gynybos linija visada bus pažeista, ir šios aksiomos mokomi jaunesnieji Izraelio gynybos pajėgų (IDF) karininkai, sako Levinas. Bet tokie įtvirtinimai labai reikalingi, kad sulėtintų priešo veržimąsi ir kad okupantai, bandydami įveikti kliūtis, patirtų didžiausius nuostolius.

„Baltijos šalys puikiai supranta, kad priešui vienaip ar kitaip pavyks išsiveržti gilyn į teritoriją, tačiau užduotis yra, kad rusai puolime prarastų ne 1000 karių, o dešimt kartų daugiau“, – sako Levinas.

„Kalbame ne apie neįveikiamą sieną, o apie didelę nuostolių kainą okupantams užimant teritorijas ir laiką, skirtą paruošti savo išteklius pasipriešinimui“.

Pagrindinė problema, anot Levino, ta, kad Baltijos šalių puolimo atveju Rusija naudos desantą, kaip kadaise prie Kyjivo. Atsižvelgiant į nedidelę Latvijos, Lietuvos ir Estijos teritoriją, tai padaryti nebus taip sunku.

 

„Išmetus desantą gilyn į teritoriją, neilgai trukus pagrindinės proveržio pajėgos susijungs su desantininkais, užėmusiais pusę šalies“, – pastebi karo stebėtojas.

Žinoma, pastebi Levinas, Baltijos šalys, be gynybos linijų, turėtų stiprinti priešlėktuvines pajėgas ir apmokyti mobilias grupes, galinčias numušti lėktuvus ar sraigtasparnius su Rusijos desantinėmis pajėgomis. Būtent mobiliųjų grupių dėka Ukraina sėkmingai atsispiria tų pačių „Shahed“ dronų atakoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(152)
(27)
(125)

Komentarai ()