„Santykis yra 1:7. Jie lipa iš visų plyšių.“ Koks košmaras vyksta Avdijivkoje  ()

Dėl logistikos iš Donecko Rusijos armijai pavyksta tiesiogine to žodžio prasme užmėtyti Avdijivką „mėsa“. Už priešo nugaros yra didžiulis logistikos mazgas, sako karo stebėtojas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Avdijivkoje kiekvienam sąlyginiam 900 metrų įveikimui tenka iki trijų kuopų okupantų, ir, remiantis 3-iojo šturmo brigados informacija, kad ir kiek naikintum priešą, jis ir toliau tiesiogine to žodžio prasme lipa per lavonus. Ukrainos pajėgų ir okupantų santykis dabar yra 1:7. Apie tai interviu pasakojo „Military Focus“ redaktorius ir Izraelio kariuomenės komentatorius Yigalas Levinas.

Net jei bus priimtas sprendimas palikti Avdijivką, tai neišgelbės Donecko nuo ginkluotųjų pajėgų atakų, sako Levinas. Jo nuomone, svarbu smogti kariniams objektams Donecke, nes tai reikšmingas logistikos mazgas, skirtas papildyti Rusijos okupantų karius.

„Būtent logistikos iš Donecko dėka Rusijos armija gali tiesiogine to žodžio prasme užmėtyti Avdijivką „mėsa“, – pabrėžia karo stebėtojas. „Tiesiog priešas turi didžiulį logistikos mazgą, labai patogiai išsidėsčiusį už nugaros“, – sakė jis.

Kaip tik dėl logistikos sudėtingumo, anot Levino, Rusijos kariai nepaisydami visų pastangų negali atsikratyti Ukrainos placdarmo Krynkuose kairiajame Chersono srities krante. Ilgus maršrutus atidžiai stebi žvalgyba, o jais vykstanti technika sėkmingai sunaikinama.

 

„Reikia turėti omenyje ir tai, kad nuo 2014 metų Doneckas buvo statomas kaip didžiulė karinė bazė su ligoninėmis ir angarais įrangai“, – pastebi stebėtojas.

Nepaisant to, įsibrovėliai prarado daug modernių tankų, todėl jie nevengia naudoti senų T-55 ir T-62. Ir nors tokie tankai yra pasenę, jų bendras skaičius vis dar vaidina svarbų vaidmenį mūšiuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(6)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: