„Be jo pagalbos nebūtų nuskandinti rusų laivai.“ Tylus ir nematomas Ukrainos herojus (Foto)  ()

Sėkminga ukrainiečių ataka prieš desantinį laivą „Cezaris Kunikovas“ plačiai nuskambėjo beveik visame pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daug dėmesio buvo skirta nuskendusiam Rusijos laivui ir antvandeniniams dronams „Magura V5“, nes jie buvo panaudoti atakoje. Tačiau karo Ukrainoje analitikai ir stebėtojai atkreipia dėmesį į vieną smulkmeną. „Flightradar24“ įrašai nepalieka abejonių, kad RQ-4B „Global Hawk“ dronas veikė virš Juodosios jūros prieš Ukrainos ataką ir jos metu.

RQ-4B „Global Hawk“ kartais vadinamas šnipinėjimo dronu. Taip yra dėl amerikietiško nepilotuojamo orlaivio, kuris yra vienas vertingiausių tokio tipo agregatų pasaulyje, pajėgumų. Jis naudojamas žvalgybai iš oro. Jis gali rinkti ir nuolat siųsti duomenis komandai, kuri gali palaikyti konkrečius padalinius.

Virš Juodosios jūros skridęs dronas buvo JAV oro pajėgoms priklausantis aparatas. Kai kurie teigia, kad RQ-4B „Global Hawk“ dalyvavo operacijoje, kurios metu buvo sunaikintas „Cezaris Kunikovas“.

 

RQ-4B „Global Hawk“ reguliariai pasirodo virš Juodosios jūros ir pirmiausia naudojamas stebėti rusų judėjimą okupuotame Kryme ir jo apylinkėse. Kartais bepilotis orlaivis aplanko ir kitas Europos vietas, įskaitant NATO rytinį flangą.

 

RQ-4B „Global Hawk“ yra maždaug 13 m ilgio ir 4,6 m aukščio. Šio drono sparnų plotis viršija 35 m. Maksimalus greitis siekia maždaug 600 km/val. Svarbu tai, kad RQ-4B „Global Hawk“ gali veikti iki 20 km aukštyje, o tai užtikrina gana aukštą saugos lygį. Jis buvo sukurtas veikti 24 valandas be pertrūkių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(155)
(0)
(155)

Komentarai ()