„Putino vergai-kamikadzės“. Zekų armija sparčiai vejasi reguliariąją armiją  ()

Mobilizacija Rusijos Federacijoje nesiliauja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos direktorato vadovas Kyrylo Budanovas sakė, kad mobilizacija Rusijos Federacijoje nesiliauja nuo pat plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios ir tęsiasi nuolat.

Tai jis pasakė interviu prancūzų leidiniui „Liberation“, paskelbtame penktadienį, vasario 16 d.

Budanovo teigimu, Rusijoje, kas mėnesį mobilizuojama mažiausiai 30 tūkst.

„Mobilizacija niekada nebuvo nutraukta... Be to, [2023 m.] lapkričio pabaigoje į kariuomenę buvo atrinkta 300 tūkst. kalinių“, – pažymėjo Vyriausiosios žvalgybos direktorato vadovas.

„Putino vergai-kamikadzės“ nuolat metami į frontą. Zekų armija sparčiai vejasi reguliariąją armiją

Rugsėjo 11 dieną Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas paskelbė, kad dėl didelių Rusijos Federacijos nuostolių fronte Rusijoje ir laikinai okupuotose teritorijose prasidės masinė priverstinė gyventojų mobilizacija. Skaičius gali svyruoti nuo 400 iki 700 tūkstančių žmonių.

 

2023 metų rugsėjo 29 dieną Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas pasirašė dekretą, kuriuo į karinę tarnybą buvo pašaukti dar 130 tūkstančių Rusijos piliečių.

Lapkričio 20 dieną Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas pareiškė, kad Kremlius gali pradėti totalinę mobilizaciją po prezidento „rinkimų“ 2024 metų kovą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(21)
(-17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: