Spec. pajėgos, sraigtasparniai ir technika siunčiami prie Baltarusijos sienos. Kas vyksta  ()

Baltarusija prie sienos dislokavo specialiųjų pajėgų dalinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusija pradėjo kovos su terorizmu operaciją pasienyje su Ukraina ir dislokuoja Specialiųjų operacijų pajėgų dalinius.

Apie tai pranešė Baltarusijos stebėsenos grupė „Belarusian Hajun project“.

Vasario 15 d. Baltarusijos vyriausybė paskelbė apie įvestą kovos su terorizmu operaciją pasienio kaime Lelčycų kaime, Lelčycų rajone, Gomelio srityje.

Gyvenvietė yra vos už 10 km nuo Ukrainos ir Baltarusijos sienos.

Evroradijo“ pavyko susisiekti su Lelčycų rajono vykdomuoju komitetu. Jie pranešė, kad paskelbta „antiteroristinė operacija“ esą buvo dar vienos Baltarusijos kariškių pratybos.

„Belarusian Hajun project“ išsiaiškino, kad tą pačią dieną Baltarusijos specialiųjų operacijų pajėgų ir vidaus kariuomenės kariai kariniu lėktuvu buvo perkelti į Lelčycus.

Dvi grupės iš Mačiuliškių į Lelčycus buvo išsiųstos penkiais Baltarusijos karinių oro pajėgų sraigtasparniais Mi-8. Pirmoji grupė išvyko 10 val. ryto, o antroji – 11.35 val.

Grupės po vieną kartą sustojo prieš Lelčyčius Lipkų aerodrome ir Marjinos Gorkos miestelyje. Lipkuose sraigtasparniai įlaipino vidaus kariuomenės karius, o Marjinos Gorkos aerodrome – Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų 5-osios specialiųjų pajėgų brigados karius.

 

Pirmoji dviejų sraigtasparnių grupė atvyko į Lelčycus 11:30, o antroji – 12:50. Abi grupės čia praleido tik 30 minučių, po to trys sraigtasparniai grįžo į Mačiuliškes, o vienas išskrido į Lelčycus.

Tačiau, žurnalistų teigimu, į Lelčycus atskridę kariai neišvyko ir liko kaime.

Ukrainos valstybinės sienos apsaugos tarnybos atstovas spaudai Andrijus Demčenka sakė, kad pasieniečiai neužfiksavo jokių aktyvių veiksmų pasienyje su Baltarusija.

 

Remiantis turima informacija, šioje teritorijoje buvo planuojama surengti kažkokias reguliarias nesibaigiančias pratybas Baltarusijos teritorijoje, kurios nuolat vyksta Baltarusijoje. Gali būti, kad šias pratybas nuspręsta pavadinti antiteroristinėmis pratybomis. Tačiau kitoje sienos pusėje nepastebime jokio reikšmingo aktyvumo. Mes ir toliau stipriname savo sieną ir budriai ją saugome, kad užkirstume kelią bet kokioms provokacijoms“, – sakė Andrijus Demčenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(13)
(39)

Komentarai ()

Susijusios žymos: