Galėjo būti daug blogiau. Syrskis atskleidžia, kiek Avdijivkoje yra apsuptų dalinių  ()

Avdijivkoje vyksta įnirtingi mūšiai, okupantai dieną ir naktį vykdo didžiulius bombardavimus ir nesiliauja šturmuoti iš kelių pusių vienu metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penktadienį, vasario 16 d., 15.00 val. Taurijos operatyvinės-strateginės karių grupės vadas Oleksandras Tarnavskis kalbėjo apie situaciją Donecko srities Avdijivkoje.

Tarnavskis „Telegram“ pranešė, kad Avdijivkoje vyksta įnirtingi mūšiai, okupantai dieną ir naktį vykdo didžiulius bombardavimus ir nesiliauja šturmuoti iš kelių pusių vienu metu. Ukrainos gynybos pajėgos naudoja visas priemones priešui suvaldyti, tęsiasi „planuotas dalinių stiprinimas“.

„Siekiant išplėsti logistikos koridorius, Avdijivkos apylinkėse vykdomi reidai ir atakos. Logistikos darbai. Vyriausiojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado Oleksandro Syrskio įsakymu Avdijivkos gynėjams amunicija ir kiti ginklai tiekiami padidintais kiekiais. Užtikrintas stabilus karių valdymas“, – rašė Tarnavskis.

Jis pabrėžė, kad nuo 13.00 val. Avdijivkoje nėra blokuotų ukrainiečių dalinių. Sąlygomis, kai gynėjų įtvirtinimai lieka griuvėsiuose, pirmenybė teikiama karių gyvybių gelbėjimui. Tarnavskis pakartojo, kad Ukrainos daliniai paliko savo pozicijas pietiniame Avdijivkos pakraštyje su nedideliais nuostoliais.

„Kitomis grėsmingomis kryptimis, jei reikia, kariai taip pat manevruoja pereidami į naujas parengtas pozicijas, kad galėtų toliau naikinti okupantus ir išlaikyti miesto kontrolę“, – pridūrė jis.

Tarnavskio teigimu, Avdijivkos kokso gamyklos teritorijoje okupantai padegė cisterną su naftaleno likučiais, o sandėlyje kilo gaisras su bituminėmis dervomis. Rusai bando šturmuoti ukrainiečių pozicijas prisidengę tirštais dūmais.

 

Generolas taip pat pranešė, kad okupantai patiria didžiulius nuostolius – vasario 15 dieną agresorė šalis neteko 711 žmonių (daugiausia 2024 m.) visoje Taurijos oro gynybos pajėgų veiklos zonoje, daugiausiai Avdijivkos kryptimi. Vos per vieną dieną Ukrainos gynėjai ten sunaikino iki 500 rusų.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis anksčiau sakė, kad jis detaliai supranta situaciją Avdijivkoje ir, kad pagrindinis jo signalas karinei vadovybei yra „visų pirma, susitvarkyti su mažesniais nuostoliais“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(141)
(14)
(127)

Komentarai ()

Susijusios žymos: