Viskas link to ir ėjo. Kas iš tikrųjų vyksta Avdijivkoje  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos, prisidengdamos naujomis pajėgomis, išveda dalinius iš potencialiai pavojingų miesto sektorių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo vasario 16 d. Rusijos okupantų šturmuojamoje Avdijivkoje Ukrainos gynybos pajėgos toliau atitraukia karius ir techniką iš miesto, prisidengdamos naujais daliniais, kurie stabdo Rusijos okupacinės armijos bandymus veržtis į priekį.

Apie tai savo „Telegram“ kanale rašė Informacinio pasipriešinimo grupės karybos stebėtojas Oleksandras Kovalenko, ragindamas laikytis ramybės, santūrumo ir blaivaus supratimo.

Anot jo, nevyksta nieko, „ko niekas nesitikėjo“. „Viskas ėjo link to ir turėtume psichologiškai pasiruošti šiems procesams“, – pabrėžė ekspertas.

O. Kovalenko sakė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos atitraukia dalinius iš galimai pavojingų miesto sektorių. „Pagrindiniai sektoriai šiame procese yra Koksochimas ir 9-asis kvartalas“, – pažymėjo jis.

Stebėtojas pažymėjo, kad priešas turi ugnies kontrolę logistikai, tačiau į vakarus nuo miesto logistika nėra fiziškai nutrūkusi, todėl ją galima pasinaudoti, nors itin sunkiomis sąlygomis.

 

„Artilerijos amunicijos proporcingas trūkumas neleidžia organizuoti efektyvaus priešbaterinio karo. Be to, mieste gerokai suaktyvėjo priešo taktinės aviacijos ir valdomų bombų naudojimas“, – apibūdino jis situaciją.

Vasario 16 d. Rusijos okupacinių pajėgų vadovybė Avdijivkos šturmui panaudojo visas turimas pajėgas, taip pat ketina sustiprinti grupę 90-osios tankų divizijos daliniais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(9)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: