Įvyko tai, ko bijojo visi. Syrskis davė įsakymą (Video)  ()

Avdijivka krito!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Oleksandras Syrskis šeštadienio rytą (vasario 17 d.) paskelbė, kad nusprendė išvesti Ukrainos kariuomenės dalinius iš Avdijivkos miesto Donecko srityje.

Syrskis paskelbė savo oficialiame „Facebook“ puslapyje.

„Atsižvelgdamas į operatyvinę situaciją, susidariusią aplink Avdijivką, ir siekdamas užkirsti kelią karių apsupimui bei išsaugoti jų gyvybes ir sveikatą, priėmiau sprendimą išvesti mūsų dalinius iš miesto ir pereiti į gynybą palankesnėse linijose“, – rašė generolas.

 

Jis pažymėjo, kad Ukrainos gynėjai atliko savo, kaip karių, pareigą, padarė viską, kad sunaikintų geriausias Rusijos armijos dalis, o okupantams padarė didelių nuostolių.

„Mes imamės priemonių, kad stabilizuotume padėtį ir išlaikytume savo pozicijas. Karių gyvybės yra didžiausia vertybė. Mes vis tiek susigrąžinsime Avdijivką. Šlovė Ukrainai“, – pridūrė Syrskis.

 

Avdijivkoje ilgą laiką vyko sunkios kovos. Penktadienio vakarą operatyvinė strateginė karių grupė „Tavria“ paskelbė, kad dalis Ukrainos karių pateko į rusų nelaisvę.

Ukrainos kariuomenės 3-ioji atskiroji šturmo brigada pažymėjo, kad okupantų kariai beveik apsupo Ukrainos pajėgas, tačiau uždaryti rato aplink jas nepavyko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(109)
(7)
(102)

Komentarai ()