„Mažiausiai 400. Yra karinė priežastis. Už Avdijivkos yra stepė.“ Kas nutiko  ()

Kremliui reikia užimti miestą, kad pakeltų Rusijos Federacijos gyventojų dvasią ir Rusijos armijos motyvaciją prieš vadinamuosius Putino rinkimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Situacija tampa labai rimta. Mūšiuose dėl Avdijivkos Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino 400 Rusijos technikos vienetų. Be to, tikėtina, kad Rusijos armija neteko tūkstančių karių, praneša britų žvalgyba.

Britų žvalgybos ataskaitoje teigiama, kad Rusija nuo praėjusių metų spalio deda bendras pastangas užimti miestą ir „padarė laipsnišką pažangą atkirsdama miestą“, o Ukrainos gynybos pajėgos atsakydamos stiprina savo pozicijas.

Britų žvalgyba taip pat atkreipia dėnesį į Rusijos puolimą vakaruose nuo Bachmuto, kur okupantai greičiausiai sieks užimti Časiv Jarą.

Tuo pačiu Jungtinės Karalystės Gynybos ministerija pažymi, kad Rusijos Federacija nesugebėjo toliau žengti į priekį nuo Bachmuto okupacijos praėjusių metų gegužę.

Tuo tarpu buvusi Ukrainos Gynybos viceministrė Hanna Maliar paaiškino, kodėl priešas iš visų jėgų stengiasi užimti Avdijivką. Dėl politinių priežasčių Kremliui reikia užimti miestą, kad pakeltų Rusijos Federacijos gyventojų dvasią ir Rusijos armijos motyvaciją prieš vadinamuosius Putino rinkimus.

 

Taip pat yra karinė priežastis. Priešo armija prastai kovoja miesto teritorijose, bombarduoja miestus.

„Už Avdijivkos yra stepė. Mums bus sunkiau gintis, o jiems – žengti gilyn“, – savo „Telegram“ kanale rašė buvusi viceministrė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(5)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: