„Rėžėsi visu greičiu.“ Nuskendo greičiau nei tikėtasi. Kaip nuskandintas „Cezaris Kunikovas“ (Video)  ()

Antvandeniniai dronai MAGURA V5 visu greičiu rėžėsi į Rusijos laivą. Dėl to buvo apgadintas amunicijos skyrius, dėl kurio įvyko sprogimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario 14 dieną Ukrainos kariškiai Kryme prie laikinai užimtos Alupkos sunaikino didelį Rusijos desantinį laivą „Cezaris Kunikovas“. „AiTelly“ komandos inžinieriai parodė, kaip MAGURA V5 antvandeniniai dronai galėjo nuskandinti priešo laivą.

Dronai buvo paleisti nuo kranto, o kai jų regėjimo lauke pasirodė taikinys, dronai įsibėgėjo iki maksimalaus greičio ir trenkėsi į laivo bortą.

„Smūgis suaktyvino degiklį, paleidžiantį vienintelę bombą šiame drone, sukurtą galingam smūgiui“, – „AiTelly“ sakė ekspertai.

Anot jų, sprogstamasis užtaisas pataikė į laivą, apgadino amunicijos skyrių, dėl ko įvyko penki sprogimai. Dėl to laivas nuskendo greičiau nei tikėtasi.

Ekspertai pažymėjo, kad desantinis laivas „Cezaris Kunikovas“ vienu metu gali gabenti iki 450 tonų krovinių. Jo laivapriekio ir laivagalio liukai užtikrina greitesnį ir netrukdomą transporto priemonių pakrovimą ir iškrovimą.

Laivo krovinių skyrius užima 630 kvadratinių metrų, kuriame vienu metu gali būti iki 25 šarvuočių.

MAGURA V5 yra universalūs antvandeniniai dronai, kurių maksimalus greitis yra 42 mazgai – 80 km/val. Dronai gali atlikti daugybę užduočių. Jų veikimo nuotolis – 400 kilometrų. Jie gali dirbti iki 60 valandų ir gabenti iki 300 kilogramų svorį.

 

„Toks didelis nuotolis leidžia jam savarankiškai ir efektyviai patruliuoti jūros erdvėse, užtikrinant stebėjimo ir atakos galimybes“, – prabrėžė „AiTelly“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(1)
(82)

Komentarai ()