„To nebuvo net Bachmute.“ Džiaugsmas dėl Avdijivkos dingo. Ką skelbia „Z-kanalai“  ()

Didelis Rusijos armijos puolimas Avdijivkoje truko 4 mėnesius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armijos nuostoliai mūšiuose dėl Avdijivkos yra tokie kolosalūs, kad atskiri „Z-kanalai“ apie tai rašo atvirai. Šią temą visų pirma iškėlė Rusijos „karo korespondentas“ ir ultrapatriotas Maksimas Kalašnikovas.

Atitinkamą įrašą jis paskelbė savo kanale vasario 17 d. ryte, praneša Dialog.UA.

„Avdijivka mums kainavo labai brangiai. To nebuvo net Bachmute... Ir net paskutinis šturmo etapas taip pat kainavo daug kartų brangiau... Neliko net sveikų akmenų, kiekvienas metras – lavonai, kraujas ir ugnis... Neišprotėti ir nenusišauti po to, tai irgi žygdarbis... Tai peržengia ribas“, – rašė jis.

Autorius pastebėjo, kad didžiulius nuostolius, be kita ko, sukelia normalių Rusijos kariuomenės atsargų trūkumas. Okupantai turėjo eiti į mūšį užsidėję geležinius šalmus ir važiuoti surūdijusiomis „buchankomis“. Tai visada baigdavosi nesėkmingai.

Jis kritikavo mėgstamą Rusijos ginkluotųjų pajėgų taktiką veržtis į priekį Ukrainoje „mėsos šturmų“ pagalba.

„Jokiame kitame kare nebuvo taip graužiamas kiekvienas didžiulių teritorijų centimetras, kiekvienas žingsnis nebuvo taip aplaistytas krauju... Kai temperatūra pakyla aukščiau nulio, čia visur tvyro lavonų ir degėsių kvapas... Ar mums ir priešui pakaks žmonių, kad už kiekvieną griuvėsių metrą mokėtume tokią kainą? Nežinau“, – rašo „Z-karo korespondentas“.

 

Didelis Rusijos armijos puolimas Avdijivkoje truko 4 mėnesius. Karo studijų institutas skaičiuoja, kad per šią operaciją Rusijos kariuomenės nuostoliai siekia mažiausiai 13 000 žmonių. Tačiau šis skaičius greičiausiai yra daug didesnis.

Kaip ir Bachmuto atveju, Avdijivkos užėmimas nepagerino Rusijos ginkluotųjų pajėgų taktinės padėties fronte. Vienintelis šios kruvinos operacijos tikslas – viešieji ryšiai ir diktatoriaus Vladimiro Putino reitingų kėlimas prieš „rinkimus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(314)
(21)
(293)

Komentarai ()

Susijusios žymos: