„Mūsų rankose jau 50% visos pasaulio karinės galios. Mums nėra konkurentų.“ Skelbiami grandioziniai planai  ()

Pasaulis tapo pavojingesnis, bet NATO taip pat tapo stipresnė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūsų atgrasymo priemonės išlieka patikimos. Nematome karinės grėsmės nė vienai NATO valstybei narei, – šeštadienį Miuncheno saugumo konferencijoje pareiškė Aljanso generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas. – Kariniu požiūriu esame stipresni už Rusiją.“

Negalima laikyti taikos savaime suprantamu dalyku, tačiau verta pabrėžti, kad tiesioginės grėsmės nė vienai NATO sąjungininkei nematoma. Pasaulis tapo pavojingesnis, tačiau NATO taip pat tapo stipresnė, pabrėžė J. Stoltenbergas.

NATO tikslas – užkirsti kelią karui, užtikrinti, kad niekas Maskvoje nesuklystų dėl Aljanso pasirengimo ir ryžto ginti visas savo nares, ir aiškiai parodyti, kad vienos NATO narės užpuolimas paskatins visą Aljansą. Kol ši žinia bus aiškiai perduota Maskvai – nė vienas sąjungininkas nebus užpultas, vertino NATO generalinis sekretorius.

Jis priminė, kad 2014 m. Niuporte (Velse) vykusiame NATO aukščiausiojo lygio susitikime susirinkę Šiaurės Atlanto aljanso lyderiai nusprendė siekti, kad jų šalių gynybai būtų skiriama 2 proc.

 

„Visos NATO narės padidino išlaidas gynybai. Tikimasi, kad šiais metais 18 NATO valstybių narių (iš 31) pasieks 2 proc. nuo BVP tikslą. 2014 m. tokių šalių buvo trys“, – pažymėjo norvegas.

J. Stoltenbergas įvertino, kad NATO yra didžiausia pasaulyje karinė galia.

Mes atstovaujame apie 50 proc. visos pasaulio karinės galios. Kariniu požiūriu esame stipresni už Rusiją“, – pareiškė jis, teigdamas, kad Aljanso rankose yra pusė pasaulio galios ir jam nėra konkurentų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(4)
(56)

Komentarai ()

Susijusios žymos: