„Konfiskuota.“ Plukdė labai pavojingus ginklus. Keliaus tiesiai į Ukrainą (Foto)  ()

JAV karinis jūrų laivynas sulaikė žvejybos laivą. Jis plukdė labai pavojingus ginklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Konfiskuotas LABAI netikėtas radinys jūroje.

JAV karinio jūrų laivyno centrinė vadovybė pranešė apie žvejybos laivo sulaikymą Arabijos jūroje sausio 28 d. Jame buvo balistinių raketų, dronų ir prieštankinių valdomų raketų (ATGM) komponentų.

Visa tai keliaus tiesiai į Ukrainą.

2024 m. vasario 15 d. JAV karinio jūrų laivyno centrinė vadovybė pranešė, kad „Sentinel“ klasės patrulinis kateris, numeris WPC 1147, sustabdė žvejų katerį. Laive buvo 200 dėžių, o jose – vidutinio nuotolio balistinių raketų komponentų, nepilotuojamų povandeninių / antvandeninių bepiločių orlaivių komponentų, karinio lygio ryšių ir tinklų įrangos, prieštankinių paleidimo įrenginių ir sprogmenų.

Tai dar vienas iš daugelio Irano siunčiamų ginklų siuntų Jemeno husių sukilėliams, kurie pastaraisiais mėnesiais intensyviai atakavo laivus Raudonojoje jūroje. Galima daryti prielaidą, kad paimta iraniečių ginkluotė, kaip ir anksčiau, bus perduota Ukrainai.

Be minėtų komponentų, dėmesio verti į dalis išardyti „Dehlavieh“ paleidimo įrenginiai, kurie praktiškai yra iranietiška rusiškos 9M133-1 „Kornet-E“ sistemos kopija. Ji naudoja maždaug 5 km nuotolio sviedinius, galinčius prasiskverbti per metrą šarvuoto plieno, net ir tuos, kurie yra apsaugoti strypiniais ar reaktyviniais šarvais.

Tačiau paviešintose nuotraukose nematyti raketų konteinerių, kurie greičiausiai buvo išsiųsti ar turėjo būti išsiųsti kitu transportu. Matomi tik paleidimo įrenginiai ir taikymo moduliai, kuriuose yra šiluminio vaizdo kamera ir lazeris, naudojamas raketai valdyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(285)
(5)
(280)

Komentarai ()

Susijusios žymos: