„47 000 armija.“ Nušluoti rezervai. Kas nutiko  ()

Ukrainoje įvyko kruviniausias karo mūšis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūšis dėl Avdijivkos, kuris Rusijos diktatoriui Vladimirui Putinui buvo būtinas „rinkimams“, kainavo Rusijos kariuomenei beveik 50 tūkst. karių gyvybių.

Tokią informaciją vasario 18 d. paskelbė Tavrijos krypties gynybos pajėgų spaudos centras.

Kariškiai teigė, kad mūšyje dėl Avdijivkos buvo sunaikinta didžioji dalis Rusijos rezervų, o tai reiškia, kad jie nebegalės būti panaudoti kitose fronto dalyse.

Rusai didelį Avdijivkos puolimą pradėjo 2023 m. spalio 10 d., o per keturis mėnesius trukusius kasdienius mėsos šturmus Rusijos pajėgų nuostoliai siekė kiek daugiau nei 47 000 karių, 364 tankus, 248 artilerijos sistemas, 748 šarvuočius ir 5 lėktuvus.

Vienintelis Rusijos tikslas šiame mūšyje buvo propaganda, nes diktatoriui V. Putinui reikėjo bent kokios nors pergalės savo „rinkimams“.

 

Norėdama užimti miestą, Rusijos aviacija tiesiogine to žodžio prasme apipylė Avdijivką aviacinėmis bombomis. Rusijos ginkluotosios pajėgos ten naudojo savo mėgstamą „mėsos šturmo“ taktiką, bangomis verždamosi į Ukrainos karių pozicijas. Rusijos Z-kanalai dabar verkšlena dėl katastrofiškų nuostolių Avdijivkoje, reikalaudami, kad vadai būtų patraukti atsakomybėn už žudynes.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(115)
(2)
(113)

Komentarai ()

Susijusios žymos: