Šiaurės Korėjos ketinimai paleisti raketą kelia įtampą  (0)

Šį gruodį Šiaurės Korėja planuoja paleisti ilgo nuotolio raketą. Tokie šios šalies planai aštrina jau ir taip įtemptus santykius Šiaurės Rytų Azijos regione, nepaisant visų jos įtikinėjimų, jog šios raketos paleidimo tikslas – išvesti į orbitą Žemės palydovą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2012-12-09 Šiaurės Korėjos ketinimai paleisti raketą kelia įtampą  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ankstesni Šiaurės Korėjos raketos bandymai, kurie buvo atlikti šių metų balandį, buvo nesėkmingi – vos paleista raketa Unha-3 nukrito į jūrą. Korėjos kosmoso technologijų komiteto atstovas teigia, kad šalies mokslininkai išanalizavo šio paleidimo klaidas ir yra pasirengę naujam bandymui, numatytam gruodžio 10-22 d.

Šiaurės Korėjos teigimu, raketa išves į polinę orbitą josios Žemei stebėti skirtą palydovą Kwangmyongsong-3 (korėjietiškai – „ryški žvaigždė“). Trajektorija neva apskaičiuota taip, kad suirusios raketos nešėjos dalys nukristų ne į kaimyninių šalių teritoriją.

Kitos šalys įtaria, jog Šiaurės Korėja iš tikrųjų ketina išbandyti balistinę raketą, kurią paleidusi pažeistų jai nustatytus JT apribojimus. Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Qin Gangas pareiškė, jog jo šalis tikisi visų suinteresuotų šalių pastangų išlaikyti taiką ir stabilumą Korėjos pusiasalyje ir norėtų manyti, kad visos šalys reaguos ramiai ir stengsis neaštrinti situacijos.

Davidas Wrightas iš Kembridže, Masačiūsetso valstijoje, įsikūrusios ne pelno organizacijos Susirūpinusių mokslininkų sąjunga (Union of Concerned Scientists) sako, jog sėkmingas palydovo paleidimas patvirtintų Šiaurės Korėjos potencialą kurti balistines raketas. Tačiau, pasak jo, ji dar neišbandė karščiui atsparios dangos, kuria reikia padengti tokią raketą tam, kad ši galėtų įveikti didelius atstumus. Be to, ji gali būti nepajėgi sukurti pakankamai mažą branduolinę galvutę tokio tipo raketai.

Wrightas taip pat abejoja, ar Šiaurės Korėjai užteko laiko ankstesnio bandymo klaidoms išanalizuoti ir mano, jog šis bandymas gali būti tik atsakas Pietų Korėjai už pastarosios nepavykusius mėginimus lapkritį paleisti savąją raketą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(30)
(0)
(12)

Komentarai (0)