Mokslininkai karinį šunį-robotą išmokė mėtyti sunkius daiktus (Video)  (4)

Šiandien robotų jau esama visur – gamyklose, namuose, net automobiliuose. Be to, „Youtube“ galima pamatyti ir filmukų, kuriuose rodomas robotas-šuo, lipantis kalvos šlaitu ar nesuklumpantis, kai kareivis jį šiurkščiai paspiria batu. O štai dabar amerikiečiai mokslininkai šį metalinį šunį išmokė naujo triuko, kuris gali pasirodyti ne toks mielas, kaip sugebėjimas išsilaikyti ant visų keturių kojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovė „Boston Dynamics“, užsiimanti roboto „BigDog“ vystymu JAV kariuomenei, savo kūdikiui sumontavo galvą ir nasrus, kuriais metalinis šuo gali pagriebti betoninį blokelį ir tolokai jį nusviesti.

„BigDog“ yra JAV Gynybos pažangiųjų tyrimų projektų agentūros DARPA sumanymas, kurį įgyvendina „Boston Dynamics“ specialistai. Pagrindinis šio projekto tikslas – sukurti robotą, bet kokiu sudėtingu paviršiumi judantį ne prasčiau nei žmogus.

Nedidelio asilo (arba milžiniško šuns) dydžio robotas sveria apie 110 kilogramų, jame sumontuota daugybė jutiklių ir servo-variklių, jis gali judėti į priekį iki 6,5 km/h greičiu ir gali panešti iki 150 kg svorio, o nuolat judant, degalus reikia papildyti kartą per 13 valandų.

Robotas su keturiomis kojomis, mažutėmis pėdomis ir gana masyviu kūnu atrodo įspūdingai, bet naujausias jo gebėjimas yra ir šiek tiek bauginantis.

Jau anksčiau link jūsų autonomiškai artėjantis robotas galėjo apstulbinti, o dabar jis gali jus tiesiog įveikti sviesdamas į jus kokį nors sunkų daiktą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (4)