Krymo okupacija gynybos eksperto akimis: tai kelia ir pasigėrėjimą, ir siaubą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ra2 2014-03-06 09:47
, matyt prisibijo konkurencijos? Juo labiau jei EU sutars su Kinija bei Rusija, tuomet USA liks laukiniais?
murava 2014-03-06 14:23
Tai reikėtu padėkoti ukrainiečių kariškiams kurie į rusų veiksmus neatsakė ugnimi ir nenaudoja ginklų. Įdomu ar labai sklandžiai operacija praeitų jeigu ukrainiečiai būtų išdrįsę priešintis? Kad ir pvz. kai ukrainiečiai BTR pagalbą užblokavo vartus ir liepė iškrauti dėžes ir nešdintis. Ir ką jie pakluso ir gėdingai paliko kareivines. Tai kur čia gerai įgyvendinta operacija? Ir kur greitumas, jei priversti kasti apkasus, tai jau vadinasi pozicinis karas, kodėl ligi šiol siuntinėja ultimatumus? Vadinasi išgirtas specnazas, kaip norėtu padėties nekontroliuoja, vis dar neužimti visi objektai, nevisiškai nuginkluoti ukrainiečių kariškiai ir jie gali bet kada pasipriešinti, kaip tada bus? Pagal karo įstatymus priešo užnugaryje esantys kariškiai be atpažinimo ženklų gali būti šaudomi be jokio teismo sprendimo, kaip diversantai ir visi teismai tos šaudymus pateisintu. Tokia operacija gali bet kur atlikti ir Lietuvos kariškiai, svarbiausia, kad tie kiti kariškiai nešaudytu, nesipriešindami leistu blokuoti karines įgulas, praleistu į kareivines ir nekliudyti išnešti ginklų, o tik klaustu o kodėl jus taip darote ir kas jus esate, mūsiškiai tylėtu į tokias provokacijas nepasiduotu ir praneštu, kaip šauniai įvykdė uždavinį.
Arns 2014-03-06 14:51
murava murava, gal nebesigėdink savo mąstymu. Nešaudo nė viena pusė, nes žino šūvio kainą. O kam naudinga, tas neįleistas pro duris, per langą ropšis. Būtent todėl Likę Ukrainos kariai, kaip savanoriais įkaitais ten, o tai dar labiau apsunkina net planavimą pulti karine jėga Krymą. O kad Ukrainos armija sutrikusi ir nemažai ten esančių mielai pasitrauktu į kitą pusę, tik nenori likti prie suskilusios geldos, tad kol nieko nereikia daryti, tiesiog būna su visais - faktas. Būtent todėl vieni kitų ir neįžeidinėja, nes kas šiandien priešas, rytoj gali būti kovos draugas.
murava 2014-03-06 15:11
Kovos draugas okupuojant rytines Ukrainos žemes, ar taip reikėtu suprasti?
vanduo4 2014-03-06 15:51
Arns yra rusu propagandos trolis. panasiai kaip ir lrytas komentatoriai. beprasmiska su tokiais gincytis. Juo tiesiog reikia eliminuoti, kad neterstu eterio.
rwc 2014-03-06 18:36
Dėl "puikiai atliktos operacijos", deja, tenka pritarti ES problema. Svarstot, kas nuo ko labiau priklausomas. Jokia valstybė negali būti gyvybinga be eksporto. Putinas tą supranta, todėl tiesia dujotiekius, steigia visokias muitų sąjungas. Jis kaip velnias kryžiaus bijo eksporto sankcijų, muitų ir t.t.. Dabar ideali proga visai Europai pademonstruoti, ko verta skambiai deklaruojama vienybė, pasmerkti praeities šrioderius ir širakus, pasimokyti iš jų klaidų ir galų gale susitarti dėl bendro veiksmų plano, kai vykdoma ekonominė, politinė ar dar kokia nors agresija prieš konkrečią ES valstybę. Kol kas toks vaizdzialis, kad Vakarų Europa jaučiasi saugi už naujųjų narių nugaros, o jos reikalai labiau rūpi štatams ir UK.
Ernestass 2014-03-10 23:07
pas save, o užsikrauti dar vieną skęstančią ekonomiką ant savo pečių...na, džiaukimės dėl vokiečių praktiškumo ir sėkmės ir tikėkimės, kas ji nespjaus į tą Europą. Aš tikiuosi, kad nepalikau teiginių be tinkamų šaltinių. Sunku nuspręsti kur pacituoti, o kur ne. Jei koks teiginys bus abejotinas, kritikuokite ir aš ne tik nurodysiu šaltinius kuriais susidariau savo nuomonę, bet ir bandysiu ją apginti.
rwc 2014-03-11 16:47
, bėdos įvardytos teisingai, tik darai klaidą visas ES valstybes maudamas ant vieno kurpalio ir bandydamas skaičiuoti kriterijais, kurie tinka JAV, KLDR, Rusijai, CH, TSRS - bet jokiu būdu ne ES. Nėra ES vieningos švietimo sistemos, soc. draudimo, nėra net realios valdžios, net valiutos! Tikras patriotas save vadins lietuviu, vokiečiu - bet ne europiečiu. Kalbės savo kalba, valgys savotiškus barščius. Narstom paraidžiui. Ispanui ar italui atrodo normalu, kad moteris gali nedirbti. Vokiečiui ar austrui - kad mokyklos absolventas prieš įsidarbindamas ar studijas keletą metelių paatostogaus bastydamasis egzotiškuose kraštuose. Va ir bedarbystė, kurioje nieko blogo. Energetika. Vienos šalys turi naftos, anglių, dujų ir nežada mažinti jų gavybos, kol yra paklausa. Kitos stato reaktorius. Trečios bando išsunkti vatus iš gamtinių kataklizmų. Ketvirtos pabandė ir vėl suka atgal. Skolos... Kurios atrodo baisios skaičiais, bet yra vidinės. Statistinis lietuvis ar graikas skolingas vokiečiui, bet jam atidirba. Priešingai nei statistinis amerikonas, skolingas kiniečiui, iš kurio tik perka. Bendra recesija, aišku, vyksta. Kodėl? Nes per gerai gyvename. Turime daug, o dirbti mažai. Ir mažai bedirbdami galime nusipirkti daug. Kas gali nutikti blogiausio - kad šitaip pavirsime JAV ar TSRS. Kur suvienodėtume ir visi pavirstume skurdžiais, turinčiais tik skolintą.
Ernestass 2014-03-11 21:30
Žinoma, visi gerai norime gyventi. Tačiau tai ką apibūdini yra labai gilios bėdos simptomas. Europa yra narciziška. Ji neturi tos vienos šalies, ekonomikos koncepcijos kaip tai turėjo TSRS. Ji nenori pripažinti savo klaidų, o ypač tai, kad ji pamažu daro tas pačias klaidas, kuriąs padarė JAV. Europa turi pasenusį pasaulio suvokimą bei nėra pasirengusi keistis. Deja, bijau, kad vakarų laikas oficialiai baigiasi, jų mentalitetas neleis jiems laiku pasikeisti, o senosios ir naujosios jėgos, tokios kaip Rusiją bei Kiniją jau kelia savo sparnus iš naujo.