Putinas pareiškė priversiantis pasaulį jo klausytis – pademonstravo „nenumušamą ir neturinčią analogų pasaulyje“ tarpžemyninę branduolinę raketą (Video)  (19)

V. Putinas savo rinkiminę kampaniją metinės ataskaitos Federacijų Tarybai metu nusprendė paremti grasinimu visam pasauliui, perspėjęs, kad „dabar turėsite mūsų klausytis“. Savo kalbos, kuri buvo labiau adresuota būsimiems rinkimams, metu, jis taip pat pristatė naujų karinės ginkluotės vienetus, pavadinęs juos „neturinčiais analogų pasaulyje“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mūsų niekas neklausė, dabar paklausykite“, – pareiškė V. Putinas ir tuo pačiu metu ekrane „pristatė“ Rusijos kuriamą ginkluotę – pavyzdžiui, naujas branduolines raketas, kurios, anot jo, NATO priešraketinių sistemų plėtrą daro beprasme.

Anot jo, naujoji sparnuotoji raketa yra varoma branduolinio variklio, kuris jau buvo išbandytas. Nauja raketa, Rusijos prezidento teigimu, turi neribotą veikimo spindulį ir nenuspėjamą skrydžio trajektoriją.

„Kaip jūs suprantate, nieko panašaus pasaulyje daugiau niekas neturi. Kada nors, tikriausiai, atsiras, tačiau tuo metu mūsų vyrukai bus ką nors naujo sugalvoję“, – aiškino V. Putinas.

„Nepaisant visų problemų, su kuriomis susidūrėme ekonomikoje, finansuose, gynybos pramonėje, armijoje – vis tik Rusija liko ir liks didžiausia branduoline valstybe. Neužmirškite, su mumis niekas iš esmės nenorėjo kalbėtis. Mūsų niekas neklausė. Dabar paklausykite“, – pareiškė jis savo kalboje.

Ištrauka iš Putino  „Sarmat“ pristatymo

Demonstruotoje raketų skrydžio simuliacijoje šioms nukrypus iš Rusijos teritorijos į kitą Žemės pusę – JAV teritoriją, salėje nugriaudėjo plojimai. Kaip ir po to, kai buvo parodytos krentančios ant žemės raketos baigiantis filmukui. Anksčiau tokius vaizdus buvo galima išvysti tik Šiaurės Korėjos propagandiniuose filmuose.

Parodė „Satan-2“ raketų bandymų modelius

Savo pranešimo metu Rusijos prezidentas pirmą sykį oficialiai pristatė raketų paleidimo kompleksą „Sarmat“. V. Putinas paskelbė apie šio komplekso bandymų pradžią ir gyrė jo technines galimybes.

„Jokios, net labiausiai perspektyvios priešraketinės sistemos nėra kliūtis raketų kompleksui „Sarmat“, – pareiškė V. Putinas.

„Sarmat“ (Vakaruose vadinamas „Satan-2“) – strateginis raketų paleidimo kompleksas, galintis paleisti sunkiąją tarpkontinentinę balistinę raketą. Manoma, kad raketos gali pasiekti taikinius už 16 tūkst. kilometrų ir gali gabenti apie 10 tonų svorio krovinį. Pirmieji bandymai turėjo prasidėti dar 2016-ųjų pavasarį, tačiau buvo nuolat atidedami dėl techninių nesklandumų.

Taip pat Rusijos prezidento metinės ataskaitos metu buvo pristatyta dar viena ginkluotės sistema „Kinžal“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(22)
(22)
(0)

Komentarai (19)