Slaptas JAV specialųjų tarnybų naudojamas ginklas - „bomba nindzė“: gali nužudyti keleivį, bet vairuotojas liks gyvas  ()

Ginklas nesprogsta, bet išsiskleidžiančiomis geležtėmis sunaikina taikinį; jis buvo panaudotas prieš aukštus vadeivas 2017 metais ir šiemet


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-05-15 Slaptas JAV specialųjų tarnybų naudojamas ginklas - „bomba nindzė“: gali nužudyti keleivį, bet vairuotojas liks gyvas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

The Wall Street Journal publikavo duomenis apie slaptą JAV specialųjų tarnybų naudojamą ginklą. Tai – minimalaus mirtino poveikio spindulio, tačiau didelės žudymo galios aviacinė bomba, skirta taškiniam priešininko sunaikinimui. Dėl jo panaudojimo yptaybių šis įrenginys pavadintas „bomba nindze“.

Ginklo indeksas – R9X ir boma ją galima vadinti tik nominaliai. Faktiškai tai yra modifikuota kovinė galvutė, skirta standartinėms „oras–žemė“ raketoms Hellfire. Ji paleidžiama iš lėktuvo ir link taikinio skrieja kaip raketa, nusitaikanti ir pagreitėjanti galutiniame etape. Pranešama, kad sukaupta kinetinė energija R9X paverčia „priekalu iš dangaus“, pramušančiu kelyje pasitaikančias kliūtis. Tačiau tikslūs duomenys nepateikiami.

Buvęs JAV pareigūnas sakė, kad šis ginklas sprendžia seną „dešinės ir kairės sėdynės“ problemą, taip leisdamas suprasti, kad teoriškai įmanoma nužudyti tik važiuojančios mašinos keleivį, o ne vairuotoją.
Įdomiausias – taikinio sunaikinimo būdas. Bomba tiesiogine šio žodžio prasme, krenta ant aukos galvos visa savo mase ir jėga. Šiuo atveju poveikio plotas – minimalus, todėl, patikimumui padidinti, ginklas prieš smūgį išskleidžia šešias metalines geležtes. Dėl to jis ir pavadintas „bomba nindze“ – pažymima, kad atakos metu gali nukentėti tik keli žmonės kambaryje, ne daugiau.

Ši bomba sugalvota siekiant minimizuoti civilių gyventojų, tarp kurių gali slėptis taikiniai, aukas. Sklando gandai, kad šiuo ginklu planuota sunaikinti Osamą bin Ladeną jo name Pakistane. O paskui su R9X buvo taikomasi į Al–Qaeda vadeivas Sirijoje.

Dėl šio ginklo slaptumo Wall Street Journal nepavyko sužinoti kai kurių detalių apie jį, tarp kurių ir tikslaus sukūrimo grafiko. CIA, Pentagonas ir Hellfire raketas gaminanti Lockheed Martin Corp. komentuoti atsisakė.


(26)
(1)
(25)

Komentarai ()