Įspūdingai bauginančios galimybės: JAV jau testuoja unikalias „CAV-X“ kulkas – po vandeniu lėks praktiškai tokiu pat greičiu, kaip ir ore (Video)  ()

Visiems gerai žinomas faktas, kad išautos kulkos po vandeniu toli nenukeliauja. Ir vienas fizikas buvo toks tikras šiuo teiginiu, kad net nufilmavo, kaip po vandeniu šauna į save. Su naujomis kulkomis jis taip tikrai neeksperimentuos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-12-23 Įspūdingai bauginančios galimybės: JAV jau testuoja unikalias „CAV-X“ kulkas – po vandeniu lėks praktiškai tokiu pat greičiu, kaip ir ore (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fizikas Andreas’as Wahl’as paviešino vaizdo įrašą, po kuriuo reikėtų didelėmis ir ryškiomis raidėmis rašyti: „Jokiais būdais nedarykite to namie!“

Jis sugalvojo vizualiai pademonstruoti, kaip išauta kulka juda po vandeniu. Negana to, ginklą nutaikė į save.

Nereikia nė sakyti, kad eksperimentas baigėsi sėkmingai ir įrodė gerai žinomą tiesą – kulkos po vandeniu juda lėtai ir netoli.

Kodėl kulkos taip elgiasi po vandeniu?

Priežastis, kodėl išautos kulkos taip drastiškai sulėtėja po vandeniu, yra ta, kad vanduo yra gerokai tankesnis už orą, todėl kulkos toli ir nenukeliauja.

Ir tai yra didžiulė kliūtis specialiosioms pajėgoms, vykdančioms misijas po vandeniu.

Todėl „U.S. Special Operations Command“ drauge su ginklų gamintoju „DSG Technologies“ kuria naujos kartos kulką, galinčią vandenyje skrieti gerokai didesniu greičiu.

Teigiama, kad ši kulka išlaikys pradinį greitį, kadangi aplink save suformuos dujų burbulą. Naudojamas procesas vadinamas „superkavitacija“. Tai yra panašu į kavitacijos procesą ir iš esmės siekiama sumažinti trintį bei tuo pačiu išlaikyti objekto judėjimo greitį.

Superkavitacijos procesas šiuo metu naudojamas torpedose, laivų sraigtuose, bet dar niekada jis nebuvo naudojamas kulkose.

Naujosios „CAV-X“ kulkos yra su volframu dengtu galiuku ir pagamintos taip, kad judėdamos po vandeniu sukurtų nedidelį oro burbuliuką.

Šios kulkos jau testuojamos

„CAV-X“ kulkos jau atiduotos išbandyti „U.S. Special Operations Command“. „DSG Technologies“ vyriausiasis mokslininkas Odd’as Leonhardsen’as „Defense One“ teigia, kad „bandymai apims ir šaudymus iš vandens į paviršių“.

Nors tokios žinios skamba labai įdomiai, tačiau tuo pačiu yra ir nerimo. Juolab, kad Odd’as Leonhardsen’as patvirtino, jog „DSG Technologies“ kompanija sukurtas technologijas pardavinėja įvairių šalių vyriausybėms.

„DSG Technologies“ dirba ir prie dar vienų naujo tipo kulkų, kurios „gali keliauti kiaurai pro smėlio maišus, 2 cm storio plieną (be rikošeto) ir per karių naudojamas neperšaunamas liemenes“.

Šiuose vaizdo įrašuose galite pasižiūrėti, kaip yra testuojamos „CAV-X“ kulkos:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(23)
(3)
(20)

Komentarai ()