Rusija demonstruoja savo žaisliukus: į „MQ-1 Predator“ panašus Rusijos dronas Kryme numušė kitą orlaivį (Video)  (2)

Rusijos gynybos ministerija paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas bepilotis orlaivis, panašus į JAV kariuomenės „MQ-1 Predator“, numušantis kitą bepilotį orlaivį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis vaizdo įrašo aprašyme pateiktomis detalėmis, bandymas buvo atliktas Kryme.

Vaizdo įrašo pradžioje matomas skrendantis bepilotis „Orion“ dronas, kurį Rusija sukūrė po daugybės vėlavimų, pranešė „The Drive“.

Kurdama dronus ir susijusias technologijas Rusija aiškiai atsiliko nuo JAV ir Kinijos. „Orion“ sveria apie 1020 kg ir gali skristi 24 valandas, todėl yra labai panašus į JAV naudojamą „MQ-1 Predator“. Panašų droną turi ir Iranas.

2018 m. Rusija sėkmingai išbandė šį droną prieš antžeminius taikinius vykdydama operacijas Sirijoje, pranešė „The Drive“, o dabar atrodo, kad kūrėjų komanda didžiąją paskutiniųjų trejų metų dalį praleido tobulindama ginklų sistemą, kad ji galėtų pataikyti į oro taikinius.

Nors vaizdo įraše neskelbiama jokia informacija apie ginklą, naudotą pataikyti į taikinį, „The Drive“ leidžia manyti, kad tai yra modifikuota prieštankinės valdomos raketos (ATGM) 9M113 Kornet versija. „Kornet“ yra valdoma rankiniu būdu ir remiasi lazerine valdymo sistema, kad pasiektų tikslą, o šio bandymo metu naudota modifikuota versija irgi veikia tokiu būdu.

 

„Orion“ aprūpintas visais jutikliais, pvz., elektrooptinės ir infraraudonųjų spindulių kameromis, reikalingomis grėsmėms ore sekti, o valdomas ginklas naudoja lazerinį žymeklį. Atrodo, kad nuotoliniu būdu droną valdantis pilotas jį panaudojo iki galo.

Vaizdo įraše rodomas taikinys yra rotacinis bepilotis orlaivis, kurį Rusija sukūrė, kad būtų galima atlikti tokio tipo pratybas, pranešė „The Drive“. Kol kas nežinome, ar jis turi pavadinimą, ar Rusija planuoja jį panaudoti žvalgybos tikslais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(16)
(14)

Komentarai (2)