Pateko į Gineso rekordų knygą, sukūręs pirmąjį pasaulyje ištraukiamą „šviesos kardą“ – plieną pjausto, kaip sviestą (Video)  (1)

Alexas Burkanas, valdantis „YouTube“ kanalą Alex Lab, sukūrė įrenginį, kuris labai panašus į „Žvaigždžių karų“ šviesos kardą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai toli gražu ne tik įmantrus deglas, o 1 metro ilgio plazminiai 2800°C karščio ašmenys, galintys perpjauti plieną.

„Žvaigždžių karų“ gerbėjas visada norėjo savo šviesos kardo. 2013 m. jis pradėjo dirbti su vandenilio generavimo įranga ir pradėjo galvoti, kad galėtų sukurti kažką panašaus į šviesos kardą.

„Pagrindinis mano šviesos kardo komponentas yra elektrolizatorius“, – Gineso rekordų knygai paaiškino Burkanas. „Elektrolizatorius yra įrenginys, galintis generuoti didžiulį kiekį vandenilio ir deguonies, ir suspausti dujas iki bet kokio slėgio be mechaninio kompresoriaus.

Sudėtingaiusia buvo padaryti degiklį ir dujų paskirstymo sistemą pakankamai mažą, kad tilptų į šviesos kardo rankeną. Rezultatas – šviesos kardas, galintis perpjauti plieną.

Tačiau prototipas turi keletą trūkumų. „Jis veikia tik 30 sekundžių visu galingumu, vandenilinis deglas nėra toks stabilus, koks galėtų būti“, – paaiškino Aleksas ir pridūrė, kad „kartais šviesos kardas tiesiog sprogsta tavo rankoje dėl vandenilio blyksnio“.

 

Tačiau skirtingai nei filmuose rodomi šviesos kardai, realaus pasaulio šviesos kardai turi savų privalumų.

„Plazma yra jonizuotų dalelių srautas, todėl šis šviesos kardas taip pat gali pritraukti žaibą ir kitus aukštos įtampos krūvius.“

Kitas „jutūberis“ Jamesas Hobsonas („Hacksmith“) anksčiau yra sukūręs ištraukiamą šviesos kardą, nors šią versiją reikėjo prijungti, kad veiktų.

 

„Hacksmith versija yra daug galingesnė, ji tikrai veikia ilgiau nei 30 sekundžių“, – apie savo varžovus kalbėjo Burkanas. „Mūsų dvikova būtų nepaprastai greita ir įnirtinga, nes aš turėčiau tik 30 sekundžių laimėti!“

Sukūręs šviesos kardą, dėl kurio jis pateko į Gineso rekordų knygą, Aleksas perėjo prie Geležinio žmogaus kostiumo kūrimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(6)
(10)

Komentarai (1)